v rubriki dogodki:
.. / / / 25.10.2010 08:53

The Doors Alive iz Anglije v Ljubljani

Ljubljanska Cvetličarna v soboto 30.10.2010 ob 21.00 gosti po oceni oboževalcev The Doors njihove najboljše posnemovalce. The Door Alive.

Na predvečer noči čarovnic bomo obujali duha Jim Morrisona, legende, ki je močno zaznamovala svet rock glasbe. Pevec Willie, ki obvlada glas in videz izjemnega Jima Morrisona v kasnejšem obdobju delovanja skupine, nas bo skupaj s svojo skupino, brez katere tudi Jim v svojem času ne bi mogel predstaviti svoje izjemne poezije svetu, popeljal v čas šestdesetih in poskrbel, da bo njihova glasba kljub Jimovi smrti živela naprej.

The Doors so s svojo na čase melanholično, na čase poskočno, predvsem pa hipnotično glasbo z globokimi in posebnimi besedili obnoreli na tisoče oboževalcev po vsem svetu, podobno evforijo pa nam bodo poskušali vzbuditi The Doors Alive, ki prihajajo ob 45. obletnici nastanka The Doors in 40. obletnici od zadnjega nastopa te skupine z Jimom Morrisonom.

Da bi dosegli karseda originalen in verodostojen zvok šestdesetih let, uporabljajo enake inštrumente, kot jih je prava skupina nekoč, za pristen izgled in realno atmosfero pa člani tudi stilsko poskrbijo, da so čim bolj podobni svojim idolom. Tokrat nas bodo skušali prevzeti s starimi hiti, kot so Light My Fire, Love Her Madly, The End in drugimi znanimi komadi.

The Doors so bili prva ameriška zasedba, ki si je prislužila osem zaporednih zlatih in platinastih plošč. Aprila letos je izšel dokumentarni film o The Doors "When You're Strange" režiserja Toma DiCilloa.

Cena vstopnic:
V predprodaji: 14,00
Na dan koncerta: 17,00

The Doors Alive - thumbnail

The Doors Alive