v rubriki dogodki:
.. / / / 30.05.2003

Regata 69 v MKNŽ

Regatta 69 prihajajo iz Severne Karoline in pomenijo doprinos progresivnega rocka glasbeni sceni v soboto 7.6. pa se bodo ustavili v ilirskobistriškem klubu MKNŽ. Njihov zvok sestavljajo živahen off-beat rock, hitri reggae ritmi ter močna pihalna sekcija. Znani so kot pihalno energična, udarna ska skupina, ob katere ritmih se obiskovalcem njhovih koncertov kaj hitro zazibljejo boki.

Do danes je imela skupina Regatta 69 že preko 600 koncertov v ZDA in Evropi (lani novembra tudi v Ilirski Bistrici, op.p.). Prodali so več deset tisoč albumov. Njihovi prvi trije albumi se še vedno pojavljajo na valovih študentskih radio postaj ter so redno uvrščeni v program ska in reggae oddaj.

Regatta 69 so lani izdali kar tri albume (pesmi z zadnjega so vam na voljo tudi na njihovi sdomčai strani): "SKAttered, SMOTHered, COVERed", "Captured Live" (live posnetek s koncerta iz leta 1996) ter "Something Should Be Done".
Turneje se nadaljujejo, oboževalcev je vedno več, skupina pa je odločena nadaljevati začrtano pot. Torej, skočite na krov najbolj kul katamarana v morju glasbe ter zaplešite z Regatto 69 na koncertu, doma ali preko spleta!

Na spletni strani MKNŽ-ja najdete mp3-je z zadnjega albuma Something Should Be Done (CD, APB Records).

http://www2.arnes.si/~pomknz2

 - thumbnail