v rubriki dogodki:
.. / / / 07.10.2004

The Profits in Mariposa v Gromki

v nedeljo, 10.10., bodo v klubu Gromka na Metelkovi nastopili The Profits in Mariposa. Pank rokodelci The Profits prihajajo iz Bostona in pravijo, da so bile vse revolucije glasne, tudi revolucija vsakdanjega življenja, v kateri je uspeh določen z drugačnimi merili - prisvajanjem lastnih moči, užitkov, misli, in seveda, prostorov.

Pred izidom pri distribuciji Active je diskografija The Profits (1999-2004), na kateri bodo vnovič objavljeni vsi posnetki (Profits Over People CD, Dying for Dollars CD in Propaganda Machine "7 ), vključno z zadnjo malo ploščo U.S. Atrocity, izdano 20. marca letos ob obletnici ameriškega bombandiranja Bagdada.

Sekstet Mariposa bo s svojo "musico componibile" poskrbel za neobičajno druženje ljubiteljev Pink Floydov in elektroakustike, vesoljskega art rocka - s punkerji! Italijanska zasedba obljublja cirkuško-kabarejski nastop, ki se spogleduje z zvokom zasedb Gong, Jannacci, No Rotates, pa tudi Steveom Reichom.

Igrajo že od leta 1998, doslej pa so izdali že pet albumov. Zadji trije so Portobello Illusioni (2000), Domino Dorelli (2002) in letošnji EP Suzuki Bazuki (Trovarobato Records), ki je izšel samo na njihovi internetni strani. Sami pravijo, da je album Suzuki Bazuki "ep o vojni; ne poveličevanje, zgolj izpraševanje"... Dan prej, 9.10., pa jih je moč videti v kranjskem Izbruhovem kulturnem bazenu v spremstvu domačih skupin Hepa in Blow.