v rubriki dogodki:
.. / / / 30.05.2003

The Stroj v Trbovljah

Kam drugam kot v zibelko slovenskega industriala, sivo dolino, ki je rodila in povila veterane - in vzor vsakega v upor zagledanega vernika sistema - bogove Laibach, prihajajo najglasnejši, najtrši, najbolj goreči in preznojeni mladci sončne strani Alp, The Stroj.

Zgodba enajsterca se je začela leta 1997 v Laškem, kjer so fantje z željo po narediti nekaj novega in nekonvencionalnega pa še vedno zvenečega in poslušljivega, rajši kot za kitare prijeli za stvari, ki so jih našli na bližnjem odpadu.

Že leto kasneje se je oder Novega rocka zatresel pod močjo najdenega in Slovenija je postala bogatejša za še eno ime. Od takrat je Stroj proizvedel marsikaj; posneli in izdali so odmevni plošči Ventilator in Gremo!, nekajkrat nastopili na nacionalki, sodelovali z Demolition Group in Magnificom ter nadvse uspesno in odmevno zastopali domovino gor in dol po Evropi. Nazadnje lansko poletje v angleškem Leedsu.

Prizorišče trboveljskega koncerta bo naravnost idealno ... v bližini odpada. V petek, 13. junija ob 21.00 na Kipah pri AMD v Trbovljah. Vstopnina 1000 sit.

Fleksarca - thumbnail

Fleksarca