v rubriki dogodki:
.. / / / 24.10.2001

The Sound Of Trance v Lipi

Klub Lipa za novo sezono napoveduje tudi otvoritev trance eventov, saj se je ob izvrstnem ozvočenju (slovi kot najboljše v Sloveniji) in lighshowu že marsikateremu clubberju porodilo vprašanje, kako bi pod takšnimi pogoji zvenela šele tako raznolika glasba kot je trance. Vaša potrpežljivost in radovednost bosta poplačani to soboto, 27.10., kjer vas na prvem popolnoma trance glasbi posvecenem eventu pričakuje ekskluzivni gost iz Londona, Darren Christian. Za intimnejšo plesno osvežitev bo na spodnjem prive flooru poskrbelo še trše tech-house razvajanje izpod prstov rezidenta DJ Jake in Vergija D'Angela.

Darren Christian (London, UK) je reden DJ-jski gost angleških klubov kot so Ministry of Sound, Sundissential, The Turnmills, Subterrania, Together partijev (klubska znamka z rezidenco na Ibizi) in drugih, gostovanja pa ga vodijo tudi na Kitajsko in Japonsko. Leta 1995 je postal rezident DJ enega izmed najbolj priljubljenih klubov v Londonu, The Gallery, kjer svoje DJ-ske akrobacije razkazuje ob boku mnogih svetovno znanih DJ znancev. Njegov slog je prefinjeno zgrajen kolaž s pozitivnim driveom nabitega progressive trancea in progressive housa težje kategorije. Aditivna kombinacija plesalca neusmiljeno posrka v celonočno, z energijo nabito glasbeno potovanje - včasih celo do te mere, da šefi klubov premaknejo uradno uro zapiranja, kot se je Darrenu zgodilo na nedavnem skupnem setu s Tall Paulom. Čeprav ga po uspešnih gostovanjih v pulskem Fort Bourguignonu in Valkana Beach festivalu bolje poznajo hrvaški clubberji, je Darren že gostoval tudi pri nas, nazadnje na Design of Love III. Fant se uveljavlja tudi s produkcijo - novembra lahko pričakujemo njegov drugi izdelek za založbo Duty Free Records - tuji mu niso niti remiksi. Med najbolj znane sodi njegov remiks Metropolisa, v originalu podpisanega z imenom Oliver Lieb, s katerim Darren pripravlja tudi skupen projekt.

Marc Grabber (Pula, HRV) je organizator The Cooking Masters partijev (TCM v pulskem Fort Bourguignonu, itd.), soorganizator Valkana Beach Festivala, hkrati pa tudi del hrvaške obalne progresivne naveze, katere del je že dodobra nam udomačeni DJ Crazy Lemon. Marcov izbor in tehnika glasbe sta v tradiciji omenjene ekipe, hkrati pa raziskujeta tudi kakšna bolj eksotična trance poglavja ter jih bogatita z deep tech-house vložki. V maniri slednjega je z DJ-jskim prijateljem Zokijem Bravo ustanovil duo Racoon, kjer DJ-janje na treh gramofonih prepletata z zvoki Rolandovega TR 909. Marc v solo verziji ljubi tribalno progresivni trance s skrivnostnimi diaboličnimi zasuki, s katerimi glasbo v trenutku dvigne na nov plato ali pa ji za nekaj trenutkov pusti, da nam zasanjano boža končiče v zraku migetajočih prstov. Ukvarja se tudi z založništvom in produkcijo, njegovi izdelki (ustvarja s producentom Bebettom) in izdelki drugih DJ-jev pa bodo kmalu začeli izhajati pod imenom TCM Records.

DJ Armando (Ljubljana) je v letošnjem letu eden izmed najbolj iskanih DJ-ev tako v Sloveniji kot na Hrvaškem, pa naj se gre za masovne partyje (Design of Love, Celje, Valkana Beach Festival) ali klubske rezidence in gostovanja (SubSub, Ambasada Gavioli, K4, Propaganda, Fort Bourguignon...). Njegovi kovčki razkrivajjo živopisan zvočni cirkus vseh možnih in nemožnih hibridov trancea (progressive trance, hard trance, goa in psytrance), prefinjenih driving techno projektilov, tech-house dodatkov, elektro utrgancij, breakbeat začimb in oldies goldies presenečenj.

DJ piLL (Ljubljana) je mlad, a zelo hitro uveljavljujoči se DJ. Svoj nenavaden posluh za glasbo je dolga leta pilil z vsrkavanjem glasbe drugih, slednjič pa je sklenil svojo ljubezen do progressive trancea, tech-housa in tech-trancea preizkusiti tudi na partyjih (Interparty, African Allstars - Africa, Akrobatik - Oasis, Pula. Njegov odprt pristop do glasbe in veliko veselje do iskanja manj znanih pošč ga uvrščata v novo generacijo eklektičnih DJ-jev s širokim spektrom glasbe.

27.10. SOUNDS OF TRANCE, Klub Lipa, Spodnje Pirniče pri Ljubljani
od 22.00-06.00
Entry: 2000 SIT s flyerjem / 2500 SIT brez

Foto: www.minet.si

Za Klub Lipa

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Armando - thumbnail

Armando