v rubriki dogodki:
.. / / / 01.04.2011 18:49

Tokyo Decadance 6. maja v Kinu Šiška

Pisani šov japonskih urbanih plemen, dj-jev, lolit, eksplicitnih performerjev , plesalcev, fetiš stylinga in drzne mode. Norija z v ritmih industrial, goth, trance. elektro in techno dj-jev, elektro punka benda Dead Sexy Inc. Sočna, divja zabava, kakršni v Sloveniji še nismo bili priča! V Kinu Šiška jih bomo lahko slišali 6. maja 2011!

Nočne zabave Tokyo Decadance, ki jih je zasnoval Adrien Le Danois, nekdanji francoski transvestit, ki zdaj živi na Japonskem, postajajo v Tokiu vse bolj in bolj popularne. Zamisel je preprosta, a učinkovita – spojiti vse sloge v državi, kjer različna (in mnogoštevilna) “plemena” ločujejo nevidni in neprebojni zidovi. “TD” je hitro prečkal meje in se razvil v heterogeno mednarodno skupino umetnikov, ki povezuje ljudi.

Izjemni nastopi, jedek smisel za humor, neverjetni DJ-i, divja in nebrzdana množica. Zaradi vsega tega Tokyo Decadance ni več le zabava, ampak zaokrožen koncept, ki je močno prepoznaven in kar najbolj ekstravaganten.

Koncept "Tokyo Decadance" si je zamislil Adrien Le Danois in ga uresničil v Tokiu 14. oktobra 2005. Sprva je bil zamišljen kot potujoča zabava, ki gostuje na različnih lokacijah v Tokiu, zdaj pa poteka kot mesečni zmenek v Christon Caféju. Leta 2007 je Tokyo Decadance začel z mednarodnimi turnejami, njihovi nastopi v Evropi pa leto za letom privabljajo večje množice.

ADRIEN: Kolovodja tolpe Tokyo Decadance, znan po sodelovanjih z zvezdami, kot je David Guetta. Ljudi pretrese s svojim likom heteroseksualnega transvestita, ki je hkrati čuten in monstuozen.

SISEN: Glavni DJ in ikona zabav Tokyo Decadance. S svojim barvitim videzom se lahko prilagodi vsakemu “plemenu”. Čeprav je izvorno DJ za industrial/goth, se je njegov slog razvil v edinstveno kombinacijo gothic in elektro/tehno zvoka.

SELIA: Profesionalen operni pevec, nadarjen harfist, karizmatični androgin, ki viktorijanski gotski slog združuje z opravami za dive. Kot mojster kenda na odru pogosto operira s sabljami in tako postane očarljiva “ninja-diva”.

COCO: Fetišistična gogo plesalka z zabav Tokyo Decadance in nočni kameleon. Ko je na odru, lahko hipnotizira občinstvo s svojim nasmehom, energijo in raznolikimi kostumi: pin-up, pošast, muza, gejša … Coco je lahko karkoli!

KENGO: vsestranski umetnik, igralec, performer in plesalec, ki igra pomembno vlogo tudi pri umetniški organizaciji nastopov. Zasnoval je mnogo likov, med katerimi je najbolj znana bela nezemljanka Anna-Kengo.

DJ RINA NEKO: vrti vse od elektra, elektrobreaka ali breakbeata, elektro housa do japonske glasbe – klik, progresivne itd.

DEAD SEXY Inc.

Dead Sexy Inc. so nastali v Los Angelesu, svojo prvo ploščo »Break Me«, ki jo je za založbo Hypnotic/Cleopatra produciral Paul »P.K.« Kendall (Depeche Mode, Recoil, NIN), so podpisali leta 2004. V prvem letu so se elektro disko punk zvoki zasedbe Dead Sexy Inc. pojavili na različnih mednarodnih kompilacijah (ElectroClash Vol 2, Dance to the underground, The great electrocash swindle ...), njihove talente za remikse pa so med drugim izkoristili Marylin Manson, Indochine, Cool Kids of Death, Nun, or Pitchshifter …

Leta 2004 je bend pri Universalu izdal svojo prvo kompilacijo remiksov (»Mix Shake«) avtorjev Peaches, Sigue Sigue Sputnik, Visage, Lords of the New Church … prodali pa so več kot 20 000 izvodov. Nastopili so pred E Neubauten, Vive La Fête, igrali so na festivalu SXSW v Austinu, na Numero Festivalu v Portu (Miss Kittin, Fisherspooner …), na zabavi Byte v New Yorku, White Trash v Berlinu, na sarajevskem filmskem festivalu, ter na vseh pomembnejših zabavah Tokyjo Decadance!

-- za Kino Šiška

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Tokyo Decadance 6. maja v Kinu Šiška - thumbnail

Tokyo Decadance 6. maja v Kinu Šiška