v rubriki dogodki:
.. / / / 26.06.2001

Tolmin (Sotočje): Soča Riversplash Reggae festival

Soča Riversplash Reggae festival se je letos preimenoval (iz Sunsplash v Riversplash), ni pa spremenil lokacije in svojega poslanstva. Na slovenskem glasbenem področju je Soča Reggae festival kljub poplavi najrazličnejših koncertov in festivalov nekaj povsem drugačnega in dragocenega, kajti gre za tridnevno glasbeno dogajanje, katerega posebnost je reggae glasba! Letos se bo festival dogajal od 12. do 14. julija.

Glavni protagonist in utemeljitelj te zvrsti glasbe je legendarni jamajški glasbenik Bob Marley. Ker ravno letos mineva 20 let od njegove smrti (11. maj 1981) smo se odločili, da bo letošnji festival posvečen prav njemu. Bob Marley je brez dvoma prvi Rasta udarec Babylonu zadal s svojim legendarnim koncertnim nastopom v dvorani Lyceum v Londonu že tistega daljnega leta 1975; kmalu zatem je Eric Clapton priredil njegovo pesem I Shot The Sheriff, nekje istočasno pa so se pojavile mnoge odlične reggae skupine tudi v Angliji: Linton Kwesi Johnson, Steel Pulse, Misty in Roots...in Punky Reggae Party se je začel! Reggae glasba je primarno glasba, ki poziva k plesu in sprostitvi ter zagovarja predvsem mir, ljubezen in sožitje med ljudmi, ne glede na narodnost, barvo kože ali veroizpoved. Slednje dokazuje tudi dejstvo, da na lanskoletnem Soča Reggae festivalu v Tolminu ni bilo niti enega samega najmanjšega izgreda!

Poleg koncertov se bo na Sotočju, kot lani, odvijalo pred in pokoncertno rajanje. Ob sotočju rek Soče in Tolminke bo poskrbljeno za non-stop Sound System, kjer se bo zvrstila vrsta priznanih DJ-jev najrazličnejših zvrsti reggae glasbe: Japhet Sound System iz Nemčije, Northern lights iz Italije, Jah Shadow Sound System iz Hrvaške, predstavili pa se bodo tudi najboljši reggae DJ-ji iz Slovenije ?

Poskrbljeno bo tudi za pestro preživljanje prostega časa preko dneva z najrazličnejšimi dejavnostmi, kot so: videoprojekcije (Bob Marley - koncertni posnetki, intervjuji, biografija, ... ), razstave, stojnice, športne - in različne družabne aktivnosti ...

Tudi za hrano in pijačo bo poskrbljeno še bolje kot lani ... poleg ostale ponudbe pa bo na voljo tudi pristna jamajška kuhinja!

PROGRAM ZA SOČA REGGAE RIVERSPLASH FESTIVAL

ČETRTEK, 12.7.:
17:00 B. FINE-RASTA MOVEMENT ( Slovenija/Sierra Leone)
18:30 I-SHEN ROCKERS ( Nemčija )
21:00 ELVIS JACKSON ( Slovenija )
23:00 LB 27 ( Madžarska )
01:00 STEVIE CULTURE & CRYSTAL AXE ( Jamajka ) & UNITED NATIONS BAND

PETEK, 13.7.:
17:00 MOVEKNOWLEDGEMENT (Slovenija)
18:30 ABRAKHA-DUB-R (Hrvaška)
21:00 B.R. STYLERS (Italija)
23:00 RAS DUMISANI (JAR)
01:00 DEL ARNO BAND (ZR Jugoslavija)

SOBOTA, 14.7.:
17:00 KESUKOZI (Afrika)
18:30 THE AUTHENTICS (Italija)
21:00 SITI HLAPCI (Slovenija)
23:00 MACKA B + SISTER AUDREY + The ROYAL ROOTS BAND ( Velika Britanija )
01:00 RAS SHUDLEY (Jamajka) + DEČIJA RADOST (ZR Jugoslavija)

VSTOPNICE:
Cena tridnevne vstopnice je v predprodaji 6.500,00 SIT, na dan koncerta pa 7.000,00 SIT. Možen je tudi nakup enodnevnih vstopnic. Za četrtek in petek boste v predprodaji odšteli 2.800,00 SIT, na dan koncerta pa 3.000,00 SIT. Za soboto bo cena vstopnice v predprodaji 3.000,00 SIT, na dan koncerta pa 3.500,00 sit. Kampiranje je brezplačno!

Predprodajna mesta:
www.vinylmaniarecords.si
www.rockvibe.com/riversplash2001
Ljubljana: Dom Mueller ... Čopova, BTC, Kolosej; Hard Rock Shop, Raggamuffin Caffe, Ajdovščina: Glasbena trgovina Hill, Kranj: Aligator, Koper: Ideal Turist, Music Shop, Maribor: Dom Mueller, Murska Sobota: M-Shop, Nova Gorica: Rock`n`Roll, Zoso, Postojna: Media M, Tolmin: Metulj in Sežana: Viton

Kampiranje je brezplačno!

KAKO DO PRIZORIŠČA:
1. Iz Ljubljane: z vlakom preko Jesenic, Bleda, Podbrda do Mosta na Soči, od koder vozi do Tolmina avtobus.
2. Iz Obale, Krasa in Nove Gorice je verjetno avtobus do Tolmina boljša rešitev kot vlak do Mosta na Soči?
3. Prav tako tudi iz Ljubljane vozi avtobus preko Vrhnike, Logatca in Idrije oziroma Škofje Loke in Cerkna do Tolmina.
4. V vročem poletju (?) se tudi štop splača?

Za Vinylmania Record

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.