v rubriki dogodki:
.. / / / 31.03.2005

Trancegalactica presents: Matthew Dekay

V soboto 2. aprila bo v Lipi v glavni vlogi nastopil Matthew Dekay v "stranskih" pa priznani DJ-ji: Oliver Primer, Marc Grabber, Elyksir, Tomo, Pan, Ben Q, Mistic, Benay, Stanny Abram in Jaka.

Matthew Dekay , ki je eden najprodornejših DJjev in producentov zadnjih nekaj let, je svoj zvok vedno razvijal in dopolnjeval skozi izdaje na različnih založbah, s čimer si je ustvaril sloves producenta, ki ga hvalijo in podpirajo tako Sander Kleinenberg, Deep Dish ter Sasha, kot tudi Tiësto ali Armin van Buuren. V času, ko je treba v klubski glasbi vse definirati, bi lahko njegov stil označili s pojmom 'Trouse', ki združuje house groove s trance ritmom v živahen zvok, tako da hvaležno zadovoljuje oba konca klubskega spektra.
Mednarodni krog priznanih DJjev je Matthew opozoril nase s singloma 'Passion' in 'Beautiful Monday', ki sta bila licencirana za več kompilacij. Sander Kleinenberg je kasneje na svoji založbi izdal Dekayev hit 'Higher Thoughts', prva plošča izdana pod imenom 'Matthew Dekay Band'. Namen tega projekta je razviti glasbeno podobo skupine, primerne za festivalsko nastopanje, kakor tudi izdajo samostojnega albuma. Poleg producentskega dela ima Matthew v lasti založbo 'DK Records', v okviru katere izdaja predvsem svoje izdelke ter ostalo svežo in kvalitetno produkcijo.

Svoj zvok gradi in uporablja tudi v svojih DJ nastopih, s katerimi si je kmalu pridobil zveste privržence. Z rednim pojavljanjem na domačih festivalih Dance Valley in Extrema, ter z nastopi po celi Evropi in turnejah po Avstraliji, Aziji ter Ameriki, si je ustvaril ime enega najbolj zaželjenih artistov, ki z raznolikimi in zanimivimi seti razveseljuje množice. Rezultat njegovega razpoznavnega in trdega dela je bilo tudi povabilo v priznano oddajo 'Essential Mix' na BBC Radio 1 ter miksanje uradne kompilacije festivala Extrema Outdoor 2003. Čeprav je Matthew Dekay polno zaposlen in je že pustil pomemben pečat na svetovni glasbeni sceni, pa se zdi, kot da njegov čas šele prihaja.

Več informacij najdete na naslovu:
http://www.matthewdekay.nl

Oliver Primer je začel svojo glasbeno pot pri 15. letih z učenjem kitare. V srednji šoli je bil član rock skupine, kjer se je prvič srečal s produciranjem in pisanjem pesmi. Po nekaj letih se je spoznal s svetom elektronske glasbe od katere je odvisen še danes. Njegov prvi prispevek glasbeni industriji je bil 'Da Korah' na avstrijski Trance/Psy založbi Synergetic records leta 2003, ki mu je sledil 'Velvet Sunshine' nekaj mesecev kasneje. V poletju leta 2004 je kot rezultat natečaja, v katerem je Oliver zmagal, izšel njegov single 'Radiance' na nizozemski založbi Spinnin' ter se takoj uvrstil na nizozemsko plesno lestvico, prav tako pa se je znašel v kovčkih eminentnih imen, kot so Tiësto, Above & Beyond ter John '00' Fleming. Prav John je zaradi Oliverjevega značilnega stila njegov velik oboževalec, kar je dokazal s tem, da mu je ponudil remiksiranje enega izmed največjih klubskih hitov vseh časov 'LSG - Netherworld'. Tiësto je remiks že vzel za svojega, saj ne mine nastop, da ga ne bi zavrtel, vedno popularnejši Jon O'Bir pa ga je januarja vključil v svoj 'Essential Mix' na BBC Radio 1. Oliver Prime, trenutno najobetavnejši avstrijski producent, bo tekom leta izdal tudi svoj novi single 'Mindgames', tokrat pa se ponovno vrača za gramofone kluba LIPA.

Več informacij najdete na naslovu:
http://www.oliverprime.com

Elyksir-jevo življenje je bilo že od nekdaj povezano s plesno glasbo, vendar pa je imela največji vpliv na njega angleška trance scena konec prejšnjega tisočletja. Navduševal se je nad Paul Oakenfoldom in Paul van Dykom, ki sta bila tudi razlog, da je sam začel z vrtenjem. Prelomno obdobje se je začelo leta 2001, ko je spoznal Mic-Eja, ki ga je povabil v Analogica, ki je še danes največja trance organizacija v Sloveniji. Tako je sodeloval pri organizaciji številnih eventov Analogice in promoviranju vseh zvrsti trance glasbe, v prihodnosti pa se namerava posvetiti tudi promoviranju talentiranih slovenskih trance producentov izven naših meja.

Elyksir je zaradi svojih odličnih nastopov in razpoznavnega stila kmalu postal najpopularnejši protagonist vedno bolj razpoznavnega trance gibanja v Sloveniji. Njegov zvok opisuje kot evforični uplifting trance, pogosto pa posega tudi po melodičnih progressive house ter funky trance ploščah. Poslušalcem se je zapisal v spomin predvsem po zaključnih setih na priljubljenih Lipinih trance eventih, kjer mesečno vrti s priznanimi imeni svetovne trance scene, kar samo še potrjuje njegov status.

Več informacij najdete na naslovu:
http://www.elyksir.net

Igor Prodan - avatar

Igor Prodan

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 16 člankov.

Matthew Dekay - thumbnail

Matthew Dekay