v rubriki dogodki:
.. / / / 22.10.2003

Demode in Testadeporcu v Gromki in MKNŽ

V soboto, 25.10., bosta v ilirskobistriškem klubu MKNŽ nastopili italijanski skupini Demode in Testadeporcu. Demode iz Rima, dan prej, v petek 24.10. pa bodo na ogled v Gromki na Metelkovi. Italije so skupaj od leta 1998.

Od takrat so igrali v večini italijanskih klubov in squatov in delili oder z bendi kot Ruins, Sabot in Zu. Njihova glasbena podlaga zajema vse od punka, noisea, jazza, funk rocka - vse skupaj zmiksano z divjimi menjavami tempa. Še najbolje pa to kar počnejo opiše beseda jazzcore. Ali pa še bolje, če rečemo, da so italijanski Victims Family, vendar ne v smislu posnemanja, tipi so kar se tiče tehnike igranja in odbitih komadov v ligi z njimi. Izdali so nov album "L'invasione degli Overhead", na katerem je sodeloval tudi Jason Christian - bobnar iz Saturn's Flea Collar, letos poleti pa smo jih imeli priložnost videti na festivalu v Trnju.

Z njimi pridejo še Testadeporcu, bend iz Bologne: Diego D'agata - bas in vokal (ex Splatterpink) in Claudio Trotta - bobni (profesionalni bobnar). Igrata noise-core v stilu Ruins s hard rocking bas linijami in neverjetnim bobnanjem.

 - thumbnail