v rubriki dogodki:
.. / / / 23.02.2004

Trubači v Bofu

V četrtek 26. februarja se bodo v ljubljanskem Bof-u, predstavili trubači Nanija Ajdinoviča. Obeta se nam torej razgreta balkanska zabava in če ste ljubitelj ali pa ste samo rahlo radovedni, kako vse skupaj izgleda vsekakor ne smete manjkati.

Trubači Nanija Ajdinoviča, nastopajo v nespremenjeni postavi že 12 let in so na prostoru nekdanje Jugoslavije zelo spoštovana zasedba.

Po številnih odmevnih nastopih so v letih 2001 in 2002 s svojim znanjem in prepričljivostjo osvojili Zlato trobento festivala Guče.

Od ostalih tipično trubaških orkestrov, se trubači Nanija Ajdinoviča razlikujejo po zvoku in podajanju pesmi. Njihov glasbeni izraz, ki sloni na temeljih etna, je prežet z očitnimi jazz elementi. Zvok trobent je nadgrajen z električnimi bobni, zahtevnejšimi prehodi in čvrstim ritmom.

Zasedbo odlikujejo odlični solisti, med katerimi izstopa komaj 19 letni Elvis Ajdinovič, ki velja za enega največjih talentov svoje generacije.

Na ljubljanskem koncertu bodo trubači Nanija Ajdinoviča predstavljali nove pesmi, ki bodo letos izšle na njihovem novem albumu.

Za Bebe

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Trubaci - thumbnail

Trubaci