v rubriki dogodki:
.. / / / 25.08.2002

Vampirya V - The Bats Are Back

Ljubitelji industrijske in gotske glasbe se s petim poglavjem Vampirya V - The Bats Are Back vračajo v petek 20. septembra na ljubljansko Metelkovo in s tem pričenjajo novo sezono klubsko-koncertnih večerov.

petek 20. september 2002 od 21h
klub Gala Hala, Metelkova - Ljubljana

Kot največjo pridobitev naj omenimo, da se bo Vampirya tokrat prvič odvijala v klubu Gala Hala (Metelkova mesto) kar pomeni, da bo z večjo kapaciteto le-tega, po dolgi abstinenci ponovna možnost mračnjaških večerov z ločenim gotskim in elektro plesiščem, kar je bila v preteklosti velika neizpolnjena želja nas in obiskovalcev.

Poleg glasbenega in vizualnega programa bodo ob polnoči v živo nastopili Ljubljančani "Fetisha".

Fetisha je moč, prvinskost in iskanje smiselne celote v kaosu neskončnih možnosti, ki jih vsiljuje življenje. Njen cilj je pot in edina stalnica - sprememba. Je zavračanje brezizraznosti, ker zahteva in ponuja več okusa po življenju. Tako je tudi glasba na eni strani močna, energična, prvinska in brezkompromisna, na drugi pa spontano nežna, kar daje skupini močen značaj.

Fetisha se je formirala februarja 2002 in jo mdr. sestavljajo nekateri člani zasedbe Weeping Willow. Na željo producenta Dejana Radičeviča (O.S.T., Siddharta..) posname svoj prvi promo CD, ki sicer samosvojo skupino obarva gotsko, obenem pa ne zapira vrat drugačnemu glasbenemu izražanju. Lirično je dvojezična, tematsko pa pokriva širok spekter eksistence človeka. ...secira njegovo dušo do najbolj skritih kotičkov, v katerih je normalnost, kot odsev v latexu, zamegljena in strašnejša od kakršnekoli deviantnosti. Na koncu konca pa pušča upanju luč...

Na spletni strani Vampirye ( www.vampirya.org ) si lahko obiskovalci preverijo skupino "Fetisha" v obliki dveh glasbenih posnetkov v pretočnem spletnem formatu.

Za eklektičen izbor glasbe bodo do jutra na dveh plesiščih skrbeli:

- gothic/darkwave/gothmetal bat-room

DJ Moonchild
DJ Burzum
DJ Urbanus
DJ Beast master

- EBM/industrial/darkelectro bat-room

DJ Nihil
DJ Mateva
DJ Klinge

Za vizualno spremljavo bo z dia in video projekcijami skrbel multimedijski ustvarjalec BORCHI.COM, ( Borut Brezavscek - www.borchi.com ) ki bo tokrat operiral z živo montažo slike ter modificiral lasten in drugi material na temo: nihilizem, kaos in destruktivnost.

Zaželjena je primerna oprava obiskovalcev t.i. DressCode: dark, usnje, fetiš, vampirski videz ... ipd. Poskrbljeno bo tudi za ambient kluba.

Odeti v črnino? vabljeni!

www.vampirya.org

V 5 - thumbnail

V 5