v rubriki dogodki:
.. / / / 31.07.2003

Emo hard core večer v Gromki

5. Avgusta, na torkov večer, se bodo v Gromki na Metelkovi zvrstili ameriški Light fuse and run, japonski 1000 travelers of Jawaharlal in italjanski Values X intact. Light fuse and run (http://www.lightfuserun.com) pridejo v Ljubljano direkt s Fluff Festa v Plznu na Češkem, v zavetju gromke dnevne sobe pa bodo predstavili svojo mešanico težkega rokenrol hardkora, ki so ga zakrivili Refused, Ink & Dagger, Drive Like Jehu, pa tudi staroste Fugazi. Bend prihaja iz Richmonda, ZDA.

1000 travelers of Jawaharlal (http://www.imomushi.jp/1000travelsofjawaharlal/) mešajo glavo s tiste vrste melodiko, ki je bila značilna za vrsto emokor bendov iz sredine 90-ih let (Yage, Torches To Rome, Yaphet Kotto), le da so za odtenek slajši. Na Japonskem so igrali skupaj z The Robocop Kraus, konec aprila pa je na češki založbi Day After izšla njihova plošča Okari Na Konai.
Values X intact je komaj dvomesečno dete iz Neaplja, ki se drogira z muziko
namesto z drugimi srčnimi vzpodbujevali. Vegan strejt edž bend, ki se muzičko uvršča med ould skul hardkor - sami zase pravijo, da nekje med Champion in American Nightmare. Verjeti jim bo treba na besedo, ker je njihov prvi mini cedejček še v peki pri madžarski založbi DieHardXCollective.

Tea Hvala

 - thumbnail