v rubriki dogodki:
.. / / / 06.02.2009 13:31

Zabranjeno pušenje prihajajo v Cvetličarno

V četrtek, 19 marca 2009 vas ob 21.00 ljubljanska Cvetličarna vabi na koncert legendarne skupine Zabranjeno pušenje. Po lanskoletni uspešni klubski turneji po Sloveniji in izdaji albuma za Slovenijo Hodi da ti čiko nešto da, zdaj legendarna zasedba s Sejom Saxonom na čelu snema novi album, ki bo izšel v prvi polovici letošnjega leta, delno pa naj bi ga posnela tudi v ljubljanski Cvetličarni.

Skupina se je v svoji bogati glasbeni karieri proslavila s hiti kot so Balada o Pišonji i Žugi, Hadžija ili bos, Fikreta, Zenica bluz, Dan republike, Šeki is on the road again in še mnogimi drugi. Vse to in še več bomo zagotovo lahko slišali na "The best of" koncertu v ljubljanski Cvetličarni.

Biografija

Zabranjeno Pušenje so nastali leta 1980 kot klasični garažni band. Šele leta 1984 je zagrebški Jugoton izdal prvi album Das ist Walter, ki je dosegel rekordno prodajo – 100.000 izvodov, čeprav je bila začetna naklada le 3.000 izvodov. Člani skupine so poleg ustvarjanja glasbe realizirali uspešen televizijski humoristični show Top lista nadrealista.

Leta 1985 so izdali album Dok čekaš sabah sa šejtanom, dve leti kasneje pa album Pozdrav iz zemlje Safari. Pišonja i Žuga, Hadžija ili bos, Fikreta in Dan republike so bili hiti s tega albuma, s katerimi je skupina pristala na samem vrhu jugoslovanskega rocka.

Sledil je album Male priče o velikoj ljubavi. Poleti 1997 so izdali album Fildžan viška, ki mu je leto kasneje sledil prvi živi koncertni album Zabranjenog pušenja Hapsi sve!. Naslednje leto so pripravili album Agent tajne sile, leta 2000 pa še album Bog vozi Mercedes. Leta 2004 so izdali album Live in St.Luis, ki je nastal po koncertiranju skupine po ZDA in Kanadi leta 2002.

Leta 2006 so dokončali ˝soundtrack˝ za sarajevski film Nafaka v režiji Jasmina Durakovića, kmalu zatem pa so na Hrvaškem, v Bih in v Srbiji izdali tudi dolgo pričakovani dvojni CD Hodi da ti čiko nešto da. Tokrat se je na njihovem albumu med drugimi gosti pojavil tudi Nenad Veličković, priznani bosansko-hercegovski književnik, katerega tekst najdemo v pesmi Nema više.

To je bil tudi prvi singel in videospot s tega albuma, ki mu je kasneje sledil še drugi - Dobro dvorište. Pred kratkim so fantje pripravili še tretji singel oziroma videospot, tokrat gre za pesem Džana. Videospot je montaža posnetkov iz koncerta, ki se je zgodil 29.11.2007 v beograjskem SKC-ju in so ga mnogi mediji označili za antologijskega.

Diskografija

Das ist Walter - 1984 Jugoton
Dok čekaš sabah sa šejtanom - 1985 Jugoton
Pozdrav iz zemlje Safari - 1987 Diskoton
Male priče o velikoj ljubavi - 1989 Diskoton
Nikad robom, vazda taxijem - Best of 1 - 1996 TLN Europa
Fildžan viška - 1997 Dallas Records - Nimfasound
Srce, ruke i lopata - Best of 2 - 1998 TLN Europa
Hapsi sve! - live - 1998 Croatia Records, A records
Agent tajne sile - 1999 TLN Europa, Tessa Audio / Dancing Bear, Active time
Bog vozi Mercedes - 2001 Menart, Nimfa Sound, Active time
Live in St. Louis - 2004 Menart, Intact, Active time
Hodi da ti čiko nešto da - 2006 CIVITAS

Več na uradni spletni strani skupine: zabranjeno-pusenje.com

Predprodajna mesta in vstopnice

Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Kompasove poslovalnice, poslovalnice Big Banga, Modri študentski servisi, 3DVA, blagajna Hale Tivoli in blagajna Križank.

Internetna prodaja: www.eventim.si, www.koncerti.net, www.vstopnice.com in www.mojekarte.si.

Cena vstopnic: 22 EUR v predprodaji / 25 EUR na dan koncerta.

Za Cvetličarno

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Zabranjeno pušenje na odru / foto: Stanislav Milojković - thumbnail

Zabranjeno pušenje na odru / foto: Stanislav Milojković