v rubriki dogodki:
.. / / / 18.12.2003

Zarobotko - eklektronika za levooke, lomljenje za popklikerje.

V tretje, pa se že redefinira! Pa saj, z vsakokratno plejado čez-žanrske elektronike se počimo po čelu in tisti "sej res!" trip otrkavanja. Vendar, k bistvu: tokrat se je spomnila, da gre v resnici za novo, ummm.. noiz: politično ekonomijo - densflor je pravzaprav tisti centralni ritualni prostor, kjer se [lahko, in dejansko se] pretakajo substancna sporočila sodobne ere.

Densflor, ta tancpodij, je od afrofuturistične tehno-temačnosti in krautrokovsko izvirajočega elektra do braindenserskega aphekso-jebivetrstva in čudateškega mu-drilbasovanja dejansko socialna točka politične misli: hegemonizem, ali njegov upor? Odločitev, ki je od vseh: v čigavem kontekstu delujemo: lastnem, tujem, državnem ali globalnem? Zarobljeni v vseh teh smislih zarobotko osvobaja vam v nevsečnost, mogoče, ali pa tudi ne. Ali z drugimi besedami, če sprejmeš dva žanrska ekstrema in njuno notranjo dinamiko v robotkinih treh minutah miksa, sprejmeš nenavadnost izven tancpodija? Zdi se, da je možno. Beri, pa sladko zaružima!

Iz sosednje Avstrije prihajajoča TIB CURL je članica DJ/VJ kolektiva "Female Pressure". Pravzaprav umetnica deluje na Dunaju, kjer je iniciirala "volkstanz.net", neodvisno elektronsko formacijo upora z začetki v letu 2000. Urednica na FM4 radiu in sodelavka dunajskega public netbase pri katerih je avtorica projektov ali njih delov "remote viewing", "Kunstlerhaus sound and files" in Seseccions "Experiment 2a+b" s feministično skupino "aroomofonesown". Kot DJ zveni predvsem elektro, ki je tako funkovski kot compleksen, in zato blizu tako mainstreamovski estetiki kot tisti bolj "artsi" ;=). Vrtela je med drugim že na Japonskem, v Nemčiji in Avstriji.

Kot videastično presenečenje zarobotka prijateljuje z mariborskim dvojcem VIDI-JO, ki se ze z mnogimi renderskimi in režiserskimi izkušnjami pojavlja spet v Ljubljani. Kot sta rekli.

Channel Zero, Meteklova, Lj.
petek, 19. dec. 2003, ob 22:00.

elektro: TIB CURL (Dunaj, A)
video: VIDI-JO (MB)
laptopec: Nova Viator

vstop:1000 (700 pred 24:00)
ps >>> v navezavi s codeep!carterjem vprašajte pri blagajni za možna popustkanja ...

ZAROBOTKO PRESRILIS

Zarobotko party - thumbnail

Zarobotko party