v rubriki dogodki:
.. / / / 23.04.2001

Bob Sinclair in družba v AG

Joe Montana nas je le še povzdignil, ko smo se z željnimi koraki v tempu lahkega housea prestopali čez hitrejše in daljše noge proti mešalnemu pultu DJev. Ekstaza polnega Dance Loungea je preplavila vsakega že ob vstopu in lahko si se le še stopil s telesi, ki jih je ta popeljala že v same višave.

Zvoki pop-housea, z ozadjem azijskih, etno in latino ritmov so pričakali in napovedali nosilca večera, Boba Sinclarja. Zvezdnik in lepši del založbe Yellow Productions je s svojim setom začaral ozračje in pred hiti lanskega poletnega vzdušja prevzel z nekaj mojstrovinami zadnjega obdobja. Tako nas je znani "playboy" prevzel z glasbo in bil vse kaj drugega kot playboy večera.

Z glasom in stasom prepričljiva brazilska vokalistka, Salome de Bahia, je žal le trem ritmom povzdignila naboj in nam prepustila producenta vsem znanih zvokov, med njimi "Vai minha tristeza", s tekstom in glasbo Stevia Wonderja, galerije sodelovanja med Japonsko in Evropo, "Bossa Tress Jazz", fuzijo jazza in afro-brazilskih ritmov. "Bobism" set se je nadaljeval v podobnih ritmih in zmeseh, ki ni čaral le zvokov, temveč tudi slike občutkov v različnih barvah razpoloženja množice.

Velikana zvočnih užitkov house ritmov je nasledil ustanovitelj in gonilna sila založbe Yellow Productions, DJ Yellow. Z ritmi latina, funka in jazzy stilom je le še dodatno razgrel plesišče in premaknil sleherni bok, oprsje, zadnjico, poudaril moški torzo in prežel ter spojil dele teles ne glede na spol. Val naslade se je širil in vračal od posameznika na okolico in nazaj.

Zunaj se je lesketala svetloba skorajšnjega jutra, ko ga je nasledil DJ Gregory in v skorajšnjem jutru prepustil pult stalnim sodelavcem, ki so nas v neopaznih preskokih pospremili do vrat in v nov dan.

Prevzeta od zvokov spodnjega plesišča sem komaj zaznala utrip Mezzanina s Crazy Lemonom s tranceom prihodnjega poletja, prihodnje jeseni ali celo pomladi. Novi zvoki, ki napovedujejo obilo užitkov. Jutro, nov dan in glasba, ki jo je vsak nekaj vzel za svojo, v ušesih. Ker se zvezde ne rodijo v enem samem večeru.

Špela Kovšca - avatar

Špela Kovšca

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 10 člankov.

Bob Sinclar - thumbnail

Bob Sinclar