v rubriki dogodki:
.. / / / 12.04.1999

Hit the road Jack: Nude v Supermarketu

Prejšnji četrtek se je v ljubljanskem klubu Hit the road Jack zgodil koncert in promocija nove plošče celjskih britt-poparjev Nude. Na koncertu so sodelovali tudi stari mački Halo, mlada mačka Lara Baruca in maček Neno Belan. Seveda je bilo, kot so Nude-i že sami napovedali, na koncertu vse polno mačk in mačkic, oboževalk skupine Nude (glej fotke!!!).

O promociji, ki jo je vodil naj radijec Andrej Karoli, ne bom zgubljal besed, ker je bila namenjena izključno novinarjem in estradnim umetnikom, ki so se ob kozarčku viskija (uganite katere znamke) in prigrizkov zabavali in pomenkovali o tem in onem. Nude so seveda predstavili nekaj skladb z novega albuma (Ši'z d bes, Pepelka,...) prav tako pa so se pojavili vsi zgoraj napovedani gosti. Promciji je odklenkalo okoli enajste ure, ko so se v klub začeli valiti navadni smrtniki.

Na vse splošno navdušenje prej omenjenih smrtnikov, se je v klubu zvrstil nebroj nenavadno dobrih smrtnic (smrkljic), ki so po vsej verjetnosti v veliki večini pripadnice fan cluba skupine Nude. Kakorkoli že, nabito poln Hit the road Jack je nestrpno čakal, da fantje začnejo koncert, ki se je kot bomo opazili kasneje nadaljeval pozno v noč.

Šwwwing, buum, tresk in začelo se je! Nude-i so žgali, kar se je dalo, od starih uspešnic iz prve plošče Predigra, preko priložnostnih priredb, do najnovejših uspešnic: Rola, Ši'z d bes, Povejmizakaj pesem, prenovljena Alojzija (original je nekoč spisal primorski duet Kocjančič-Mislej), vendar se zdi, da je nova Lojzka še boljša. Tako se je žur dogajal in dogajal, ritke v minikah so migale, Nude so igrali, vročična telesa na plesišču so se zvijala v ekstazi vročine.

Na odru se je pojavila tudi Lara Baruca in dokazala, da je njen glas enen najbolj vročih in žgočih v deželici ta hip. Seveda so se v klubu zvrstili tudi Halo z novim pevcem in odigrali venček ponarodelih iz svojega repertoarja. Za njimi so koncert so seveda spet nadaljevali Nude in ga pripeljali do ekstatičnega konca, žur pa se je nadaljeval še pozno v noč.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.