v rubriki dogodki:
.. / / / 19.04.2011 14:58

Bonobo Live v Kinu Šiška navdušili

Simon Green ima kot glasbenik, producent in DJ zaradi svoje glasbe nebroj fenov tudi pri nas, če vzamemo za samoumevno, da je zvezda svetovnega ranga. Desetletje polno ustvarjalnosti in edinstvenega izraza nam je predstavil v ljubljanskem Kino Šiška, kjer ga je sprejela množica različnih starosti in prepričanj. Z gostovostjo pa lahko trdimo, da je bilo hipsterjev občutno največ.

Žanrski fusion Bonoba prepriča na urbanem koncertu, roadtripu v neznano ali v pisarniškem habitatu. Preprosto sede kot glasba za ozadje vsakodnevnih početij, elektronika, sempli in inštrumenti z vplivi soula, jazza in hiphopa pa prepričajo tudi žura željno rajo na nedeljski večer.

Pred enajstimi leti je izšel prvi album, Animal Magic, ki je definiral Bonobo zvok in za priliko koncertnih nastopov vzpostavil Bonobo Live band z močnim ženskim vokalom. Nujno je omeniti tudi drugi album Dial M for Monkey, ki ne samo, ampak tudi zaradi imena z živalskim motivom zapleta rdečo nit ustvarjalnosti v iste zanke ritmov, akustike in vokalov. S strunami zasičen lanski album Black Sands vzdržuje status quo kulskosti in hočemo še.

Koncert je bil nepozaben, zvočna kulisa pa je enostavno postala del soundtracka naših urbanih življenj.

Živa Jalovec - avatar

Živa Jalovec

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 05.02.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 15 člankov.

Bonobo Live v Kinu Šiška - thumbnail

Bonobo Live v Kinu Šiška

Foto: Sara Mekinc