v rubriki dogodki:
.. / / / 19.04.2002

DJ Patif in MC Stamina v SubSubu

Guuuužvaaa! To je bila prva asociacija v soboto zvečer ob prihodu v Subsub, kamor smo prišli preživeti večer v režiji ekipe Radyoyo. Druga je bila Vauuuu! Yoyevci so že drugič v zadnje pol leta k nam iz Brazilije pripeljali DJ Patifa skupaj z njegovim MC-jem Stamino. Dvojec je bil prvič v enaki meri, kot je navdušil takrat prisotne, navdušen tudi sam. Tokrat pa je Stamina z izrazom na obrazu, ki je pritrjeval njegovim besedam, zagotovil, da je le še bolje, kar pomeni, da je moralo biti res dobro. In je bilo.

Patife in Stamina sta v ne preveč topli Ljubljani za dobri dve uri uspela pričarati občutek brazilske vročine, njihovega razvpitega temperamenta in vzdušje, ki ga ne doživimo vsak dan. Po klubu so na boben-basovskih podlagah plavale tople, mehke melodije, ki so domišljijo utrgale z vajeti in ji pustile prosto pot v sfere, kamor nas očitno lahko pelje le DJ, ki jih pozna in živi že od malih nog. Edini, ki mu je uspelo podobno, je bil namreč Marky, prav tako Brazilec.

Tudi ko je ura odbila tri in smo, vajeni osipa, pričakovali, da se bo klub spraznil, očitno pot domov nikomur dejansko ni prišla na misel. Plesišče je bilo še zmeraj polno in vsi smo kot eno poplesavali in poskakovali, med množico pomešani Stamina je zraven malo "repal", malo pel, Patife pa je z nasmeškom migal za gramofoni. Kar koli je spustil, se je zdelo ravno pravšnje, od ogrevalnih komadov na začetku do malo hitrejših, a še zmeraj "za ženske", če citiram kolega, proti koncu.

Ko je za gramofone stopil JAMirko, je bila razlika med taktirko Evropejca in Južnoameričana očitna kot še nikoli. Na svoj račun so prišli tisti redki, za katere je bil gost "premehak", ostali pa smo se zasanjani počasi pobrali domov.

Kljub temu, da sta bila Patif in Stamina pri nas dvakrat v izredno kratkem času, naj se čim prej spet vrneta. V zadovoljstvo vseh!

DJ Patif - thumbnail

DJ Patif