v rubriki dogodki:
.. / / / 30.05.2005

Fort Dust in Oldies Goldies v klubu Lipa

Diskoteka Lipa v Spodnjih Pirničah že kar nekaj časa prireja evente »oldies goldies«, v kateih namesto naprednih in najnovejših ritmov vrti starejšo glasbo. Tudi to soboto, 28. maja, so v diskoteki pod Šmarno goro zazveneli basi starega techna in nas prepričali, da t.i. starejša muzika še vedno požene kri po žilah.

Vse se je začelo ob devetih zvečer, v stare čase pa so nas vrnili DJi Misjah, Petar Dundov, Psiho, Bizzy, Veztax in Crazy Lemon.

Reči moram, da je bil ta večer namenjen bolj sladokuscem tovrstne glasbe, saj večina intervjuvanih osebkov ni ravno ločila med starim in novim technom. Sicer pa dejansko to ni tako pomembno, glavno da so bobneli basi in da so lahko obiskovalci sprostili svojo žurersko energijo. To pa je bilo zagotovljeno.

Kot rečeno, žur se je začel ob devetih zvečer, do polnoči pa se je nabralo po grobi oceni kakih 150 žurerjev in žurerk. Vstopnina je bila čisto po Lipino – pred polnočjo 2500 SIT z letakom, po polnoči tri čuke.

Pravo presenečenje se je zgodilo pri garderobi, saj so prvič po zelo zelo dolgem času zaposlili garderoberja namesto garderoberk. A saj ne da bi imel veliko dela – topla majska noč je omogočila ljudem, da so prihajali v diskoteko brez odvečnih kosov obleke.

Od polnoči, ko se je začela Lipa malo bolj polniti, pa do jutranjih ur so Dji nadvse uspešno držali ljudi na plesišču. V bistvu je bilo prav zanimivo, da ti za spremebno ni bilo treba tri ure iskati prostega sedeža, da si se malo usedel. Petar Dundov, Bizzy, Psiho, Veztax in Misjah so skrbeli za potrebe folka na glavnem plesišču, DJ Crazy Lemon pa je imel na skrbi »privee« floor.

Žurerji pa so to soboto poleg kvalitetne muzike dobili tudi možnost sodelovati v novi raziskavi, ki želi ugotoviti uporabo drog med mladimi na partijih in ki jo izvaja – kod drug kot – DrogArt.

V poseben kotiček diskoteke pa so se usidrali fantje in dekleta, ki so za P.M. (ne smemo delati reklame) izvajali posebno akcijo. Udeležijo se je lahko le kadilci, nagrade pa so zelo lepe – trotedensko »all inclusive« potovanje v štiri svetovna mesta (Pariz, Goa, Šanghaj in Salvador de Bahia).

Skratka, tokrat se je v Lipi dogajalo veliko mnogo. Lahko si plesal, se dejansko imel kam usesti in debatirati s folkom, dobrodelno pomagal DrogArtu (in nabiral plus točke pri kateremkoli božanstvu, če verjamete) ali pa se potegoval za potovanja po svetu. Kar veliko dogajanja za en večer.

Foto: Igor Prodan

Gregor Logar - avatar

Gregor Logar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 19.09.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 33 člankov.