v rubriki dogodki:
.. / / / 16.04.2012 12:36

International Fashion Week – 2. dan

Na drugem slovenskem modnem dnevu, ki se je odvijal v “dvorani Meduza” na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču je bil v znamenj mladih modnih oblikovalcev in bolj uveljavljenih imen.

Predstavilo se je devet mladih študentov z Visoke šole za dizajn, in sicer Karmen Koren, Anita Hoechtl, Janja Koren, Iva Katalenič, Romana Stonjšek, Sara Kostanjšek, Sara Pirc, Blaž Čuk in Kaja Julija Horvat, vendar je predstavil vsak le dve svoji modni kreaciji, medtem ko je bila zadnja Katja Kuhar, zmagovalka natečaja Lift by Perwoll.

Predstavili so se tudi slovenski velikani, in sicer Mura, Rašica in Polzela ter oblikovalke Marta Vodeb, Alja Viryent Novak in Nancy Beachwear s svojo kolekcijo kopalk za jesen zimo 2012/2013. Prav tako kot prvi dan, je bila ob zaključku predstavitev nove generacije kultnega kabrioleta Mercedez Benz SL in nove serije mobilnih telefonov HTC.

Največje začudenje je pri povabljenih obiskovalcih zagotovo povzročila oblikovalka Marta Vodeb, saj je predstavila le eno kreacijo, dolgo črno obleko s krznom okoli vratu. Ne, ni prišlo do napake temveč je bil tak dogovor z organizatorji, da bo naredila le en kos.

Manjko jesensko-zimskih kosov

Jesensko-zimskih kosov na tej modni reviji ni bilo prav veliko. Čevlji Alje Viryent Novak, so bili bolj kot ne sandali, ki so primerni za svečane priložnosti, Nancy Beachwear pa najbrž ne cilja na to, da bodo modne navdušenke kopalke kupovale in nosile v mesecih ob koncu leta, temveč zdaj, ko je začetek sezone za kopalke. “Presenečenje večera” je bila Mura, saj so predstavili zanimivo nosljivo kolekcija, ki je s krili v kombinaciji s suknjiči ali bluzami spominjala na pariški šik.

Vsekakor ne moremo iti niti mimo dejstva, da sta se v aprilu naenkrat zgodila dva modna dogodka, ki sta se tako obiskovalcem kot novinarjem zdela preveč blizu ... dobesedno eden za drugim.

Organizatorji drugega bi si lahko vzeli 14 dni časa več, da bi izpilili organizacijo, ki v primerjavi s Phillips Fashion Weekom, ni bila dobro izvedena. Obiskovalci in novinarji smo prvi dan nekaj časa tavali okrog Gospodarskega razstavišča, preden smo našli kraj dogajanja. Kakšen zemljevid pred dogodkom res ne bi škodil.

Ostali zapisi o #ifw

Lea Smrkolj - avatar

Lea Smrkolj

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 13.03.2012 na ŽVPL-u skupaj objavil 10 člankov.

International Fashion Week – 2. dan - thumbnail

International Fashion Week – 2. dan

Foto: Alja Kink / Alja Kink Photography