v rubriki dogodki:
.. / / / 12.11.2003

Lunar, Settlefish in Tragic Vision potujejo po Gala hali

Na četrtkov večer se je v Gala hali na Metelkovi zgodil trojni koncert s skupinami Tragic vision, Settlefish in Lunar. Prvotno dvema napovedanima skupinama so se dodatno pridružili še Tragic Vision, ki so imeli sicer za isti dan napovedan koncert v za skok oddaljenem klubu Gromka, in otvorili večer.

Zaenkrat šele začenjajo svojo pot uveljavljanja, tako zanjo skrbi manjša nemška založba Unknown Records. Kljub temu pa imajo za sabo že kopico koncertov, nekaj gostovanj na kompilacijah in malo ploščo Against all odds. Zasedbo sestavljalo le trije člani, v vlogo pevca pa se večji del postavi kar bobnar iz ozadja, kar nekoliko zmanjša dinamičnost koncerta. Z raskavim vokalom in načinom petja pa mestoma spomi na Leatherface ali Hot Water Music.

Druga koncertna skupina tega večera so bili Settlefish. Italijanska zasedba pri nas ni pretirano znana, je pa zato bolj znana njihova trenutna založba Deep Elm Records, ki v naboru svojih skupin skriva marsikatero zanimivost. Koncert Settlefish pri nas je bil zadnja postaja v sklopu njihove evropske turneje pred vrnitvijo domov. Kljub utrujenosti, ki bi jo lahko zaradi tega pričakovali, so ponudili kompakten in doživet vpogled v svojo glasbo. Emocionalni predznak bi lahko dali le njihovemu nastopu, medtem ko je glasba na momente melanholična, a energična, z veliko mero kitarskega raziskovanja, morda najbližje temu kar so počeli koncertni znanci naših odrov Karate.

Za konec večera, po tem ko so že nekajkrat odpovedali prejšnje ljubljanske koncerte, so se ob dodatni napovedi na odru pojavili Lunar. Koncert so začeli s predstavitvijo novega člana, kar je bila uvertura v hipnotično post rockovsko instrumentalno potovanje, ki ga bolj pričara sama glasba kot zgolj nastop.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

settlefish - thumbnail

settlefish