v rubriki dogodki:
.. / / / 14.04.2015 19:10

Prvi večer ljubljanskega tedna mode

Kongresni trg je od nedelje, 12. 4., naprej le še v znamenju mode. Na osrednji modni prireditvi letošnje pomladi so se zbrala pomembna imena slovenske modne industrije in modni navdušenci. S svojimi kreacijami za jesen in zimo 2015/2016, so se prvi večer ljubljanskega tedna mode predstavili Almirasadar, MÊHLÊ in Draž.

Prva je otvorila letošnji teden mode Almirasadar, ki je predstavila urbano kolekcijo pletenin. Temnim barvam je dodala še nekaj gorčično rumene in popestrila celoten izgled z kapami.

Nadaljeval je modni duo Maja Mehle in Miha fabio Kalan, pod imenom MÊHLÊ. Predstavila sta kolekcijo imenovano Cons 5, za katero sta črpala navdih pri utemeljitelju konstruktivizma Avgustu Černigoju. Črna, bela, temno zelena in modra so bile osrednje barve njune kolekcije, med njimi pa so se znašli tudi zanimivi usnjeni kosi.

Najbolj barvito kolekcijo tega večera sta predstavila Urška in Tomaž Draž s pleteninami DRAŽ. Kolekcijo zapovedujejo oblačila z izrazito visokimi ovratniki in naključnimi razporki. Bila sta tudi edina, ki sta v svojo kolekcijo vklučila moška oblačila. Celoten izgled manekenk pa sta popestila z zanimivimi naglavnimi “kronami”.

Anja Tkalec - avatar

Anja Tkalec

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 14.04.2015 na ŽVPL-u skupaj objavil 4 člankov.

Fashion Week - 1.dan - thumbnail

Fashion Week - 1.dan

Foto: Sara Todorovič