v rubriki dogodki:
.. / / / 14.02.2003

Gibonnijev ledeno-vroči trijumf

Včeraj je v veliki, "ledeni" dvorani Hale Tivoli hrvaški pop zvezdnik Gibonni v več kot dve ure trajajočem koncertu zabaval sedem tisoč glavo množico in tako zaključil promocijo zadnjega albuma Mirakul. Na odru se je kar trlo gostov, med njimi izpostavimo mega zvezde Manu Katche, Tony Levin, Goeffrey Oryema in Vlatko Stefanovski, pod odrom pa je publika ekstatično uživala.

Mirakul Live se začel z akademsko zamudo 15 in nekaj minut z uspešnico Libar, ki jo je zapel ob spremljavi brhkih Divas. Sledil je zmagovalni Oprosti, Gibonni pa je vseskozi komuniciral s publiko, poplesaval po odru, sodeloval z glasbeniki, na oder povabil fotografa, češ, naj slika krasno publiko in ne njega, čez kakšno uro pa je povabil tudi snemalca televizije Pop TV. Zabavljač, ni kaj.

Počasi, a z veseljem smo se prebijali skozi koncert, padali so hiti kot so Ne odustajem, Svi moji punti, Tempera (pri kateri smo pogrešali Cubismo, ki gostovali na zagrebškem koncertu, škoda), okoli desete ure pa smo v finišu slišali Mirakul, Činim pravu stvar in še enkrat Oprosti.

V finišu (zadnjem delu rednega dela koncerta) so na oder prišli vsi zgoraj omenjeni gosti, tako da je bilo maksimalno število ljudi na odru 24. To sta dve nogometni moštvi s selektorjema. Glomazno.

Za ponoven prihod glasbenikov na oder publika ni čakala prav dolgo, saj je s huronskim aplavzom nagradila izvajalce in tako se je začel prvi bis. Odigrali so Cesarico, Kao kakao legendarnih Leb i sol in po pričevanju očividcev še Libar.

Z Maretom sva namreč odšla Vladu Kreslinu in Elevatorsem naproti. Po prvem bisu se je zgodil še drugi bis in zgodba Mirakul je bila končana.

P.S.: Nekateri se negodovali nad ne preveč dobrim zvokom, drugim je bil zvok v štartu malce slabši, tretji pa so pametno ugotovili, da ozvočevanje tako številčne zasedbe ni mačji kašelj, s čimer se strinjam. Vi pa svoja mnenja o koncertu delite znami na čveku.

P.P.S.: Za začetek samo nekaj fotk, več pa do večera v ultra big foto galeriji.

P.P.P.S.: Temperatura dvorane se je od začetnih 15 dvignila na kar 24°C ... res je bilo vročično.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Gibonni v Hali Tivoli - thumbnail

Gibonni v Hali Tivoli