v rubriki dogodki:
.. / / / 17.04.2004

Res Nullius v Orto rock'n'roll stilu

Orto fest se počasi končuje, vendar tempo in odličnost skupin kljub vsemu ne pojenjuje. V sredo, 14. aprila so se na predstavili velenjski Res Nullius, ki jih mnogi spoznavajo šele sedaj, predvsem po zaslugi odličnega videospota Revolver ljubezni z istoimenske plošče.

No, kvartet je včeraj v nabito polnem klubu dokazal, da so za njimi že štiri izvrstne plošče (v sredo s presenetljivo veliko igrali tudi s prvenca No one can like Drummer man), kopica klubskih koncertov in seveda - v prvi vrsti do dokazali, da jim po žilah teče rock'n'roll, križan z nekaj bluesa in na trenutke celo boogieja.

Iz pesmi v pesem boljši Zoran Benčič, eksplozivni Boštjan Senegačnik, nekoliko bolj umirjeni Boštjan Časl in včeraj ravno tako dobro razpoloženi Janez Marin so se sprehajali predvsem po skladbah z zadnjih dveh plošč ? Zdravo je biti divji in Revolver ljubezni. Predvsem v zaključku so odigrali tiste zares stare pesmi, med katerimi je najbolj izstopala ponarodela Iggy, žal pa ni več slišati skladb z Dead Town Dogs (ušesu bi prijala predvsem Rock'n'roll dog, Straight to the hell pa bi bila najbrž že preveč).

Tiste najbolj udarne so zagotovo Revolver ljubezni, Rojen l. '72, Pistoljero, 1000 milj do doma, R'n'r party, prav vse ? starejše in novejše, pa so že lepo usidrane v ušesih oboževalcev. Opaziti je bilo nekaj mlajših oboževalcev, ki jih je čistokrvni rock'n'roll očitno pritegnil tudi k poslušanju v živo in pa nekaj takšnih, ki o očitno slišali, da je Orto fest eden tistih dogodkov, kjer je treba biti.

Prav nič nenavadna ni bila prisotnost Guštija, Grege Skočirja, Dušana Tesliča (Kiks), Andreje Virk Žerdin z možem, morda malce bolj prisotnost Polone Kasal, pa enega od članov Plan B in Petra Polesa, videli smo tudi Roberta Rebolja, Boštjana Narata in Marka Klemenčiča (vsi trije člani Sfiltrom, prva dva tudi Katalene).

In če sem konec lanskega leta zapisal, da so mi Res Nullius delovali nekoliko utrujeni, so se včeraj znova pokazali v zelo vitalni podobi in več kot očitno zadovoljni in ponosni, da jim je končno le uspelo. In če kdo, potem so oni zagotovo dokaz, da ti slej ali prej uspe, če si s srcem in jajci dovolj resno predan stvari, ki jo ljubiš.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Res Nullius na odru Orta - thumbnail

Res Nullius na odru Orta