v rubriki dogodki:
.. / / / 06.10.2015 16:27

S.A.R.S. in Siddharta »zakurili« Celje

S.A.R.S. ter Siddharta. Dve veliki glasbeni imeni, ki po slovenskih tleh pred koncertne odre privabljata gručo ljudi. Tokrat na MladiSmo dogodku v Celju.

Leto dni je minilo od zadnjega velikega koncertnega spektakla v organizaciji MladiSmo ekipe. Tudi tokrat je bil osrednji večerni dogodek snovan kot »open-air«, a so organizatorji preventivno priskrbeli veliki šotor, kar se je izkazalo za več kot pozitivno, saj bi drugače spektakel najverjetneje uničilo deževno vreme.

S.A.R.S., srbska popularna skupina, ki po Sloveniji koncertira več kot doma, se je zopet izkazala kot dobitna kombinacija. Kljub temu, da je njihov koncert mogoče ujeti že (skoraj) na vsakem večjem koncertu, to ni bil dovolj velik razlog, da veliki šotor ne bi bil povsem napolnjen.

Ti, ti, ti, Perspektiva, Lutka, To rade, Rakija in podobne so bile le delček repertoarja, ki je »podžgal« mlado celjsko publiko. Mlada grla so kričala, pela in plesala kakor je bilo le mogoče, Žarko in Sanja, vokalista skupine pa sta vso prejeto energijo vračala v obliki še bolj doživeto odpetih priljubljenih skladb.

»Sarsi«, kakor jim tudi radi pravimo, niso bili vrhunec koncertnega spektakla na celjskem. Za njimi je oder začela pripravljati več kot 10-članska ekipa Siddharte. Tehnik osvetljave, tehnik zvoka, odrski tehniki, managerja in še bi lahko naštevali; to je samo delček ekipe, ki spremlja kultni slovenski band na njihovih koncertih.

Siddhartin koncert, pardon, show, se je pričel z uvodnim pozdravnim introm, mlada grla pa so iz sebe izločila toliko glasu kot še nikoli. Siddharta je stopila na oder, operater luči je sproti in premišljeno kreiral fantastično kuliso, zvok dodelan do potankosti, skupina energijo »razmetavala« med občinstvo, mladenke in mladeniči pa neizmerno uživali ter prepevali ob Siddhartinih uspešnicah. Ob koncu koncerta so mladi ter mladi po srcu z motom »naj se trese« vsakič bolj zahtevali »encore« oz. dodatek, a eden je bil za skupino dovolj. Za odlične glasbe željne publike pa seveda ne. V tolažbo je lahko le dejstvo, da bo Siddharta slej kot prej zopet nastopila kje v bližini.

Vsekakor se že veselimo naslednega MladiSmo dogodka in ga tudi že nestrpno pričakujemo, pa čeprav se je komaj zgodil.

Žiga Žibert - avatar

Žiga Žibert

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 23.06.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 26 člankov.

S.A.R.S. in Siddharta - thumbnail

S.A.R.S. in Siddharta

Foto: Žiga Žibert