v rubriki dogodki:
.. / / / 25.08.2015 19:23

Življenje je festival - Overjam 2015

Zakaj na festival, zakaj neprespane noči in podočnjaki?! Ker so festivali super! Ker je Overjam festival prostor sožitja obiskovalcev, glasbe, zabave in čudovite tolminske narave.
Ali so lahko festivali način življenja?! Štiri dni, če vključim še preparty v torek, smo imeli pet dni dobre glasbe, zabave, WC kabin in ne najbolj kvalitetnega spanca. Ampak je vredno vsake neprespane noči, vsakega glavobola, vsakega podočnjaka, ki so načeloma večji iz dneva v dan...

In tako smo letos na Overjamu uživali v glasbi Gentleman-a, Capleton-a, Maxa Romea. To so le glavne zvezde festivala, nastopili so še Melow Mood, Jahcoustix, Hollie Cook, Baby Cham & The mad people gang, General Levy in kar nekaj selectorjev, sound sytemov in DJ-jev. Slovensko reggae sceno pa so zastopali BRo, Red Five Point Star in Raggalution.

Rada bi predvsem izpostavila sredin koncert Gentleman-a in petkov koncert Maxa Romea. Gentleman, ki mu je kot prvemu reggae izvajalcu uspelo posneti legendarni MTV Unplugged, akustične verzije njegovih pesmi. Je artist s posebno energijo, ki se je čutila tudi med občinstvom. Proti koncu nastopa je preskočil varnostne ograje in se pridružil občinstvu, prepeval z njimi. Trenutek veselja in sreče za marsikoga, ki je uspel biti v njegovi bližini.

Max Romeo, jamajški izvajalec, ki ga vsi poznamo po pesmi Chase the devil (1976), ki jo je priredil marsikateri band. Odličen koncert, umirjena energija, odličen izvajalec in navdušeno občinstvo.

Max Romeo in Gentleman sta za finale njunega koncerta zapela Redemption Song! Svetovno znano in zelo pogosto prepevano Marley-evo pesem, katero so na ves glas z njima prepevali tudi obiskovalci in zdelo se je, da poznamo besedilo čisto vsi. Z njima smo prepevali in ponavljali:
»Emancipate yourself from mental slavery, 
None but ourselves can free our minds.
Have no fear for atomic energy…«

Zakaj festivali, zakaj podočnjaki? Zakaj ne!!! Bilo mi je v veselje! Overjam se vidimo naslednje leto ;)

Ana Žekar - avatar

Ana Žekar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 14.07.2014 na ŽVPL-u skupaj objavil 5 člankov.

Overjam 2015 - thumbnail

Overjam 2015

Foto: Ana Žekar