v rubriki dogodki:
.. / / / 18.10.2004

Srečna Mladina so predstavili 10. letnik

In končno se je zgodil veliki dogodek, na katerega smo tako dolgo čakali - v enajstem letu delovanja je ljubljanska zasedba Srečna Mladina le priredila veliki koncert ob svoji desetletnici, priložnost pa je seveda zahtevala tudi predstavitev starejših in zelo svežih skladb.

Cvetličarna Media Parka je bila v petek, 15.10. prijetno napolnjena, vzdušje pa se je zlomilo na več delov dvorane, tako da pričakovane ekstaze nad vragolijami okrepljene peterice (Vladotu, Timu, Zavi, Gašperju in Perotu se je na tolkalih pridružil še Sašo Pušnik) niti ni bilo.

Ob precejšnjih težavah z vokalom, ki ga pogosto sploh ni bilo slišati so fantje predstavili predvsem skladbe z zadnjih dveh plošč Srečna Mladina. in 10. letnik (že v uvodu To so bobri in v zaključku Simpatico), slišati je bilo tudi nekaj standardov z Đa Balkan Rase in vrsto novih skladb, ki jih pripravljajo za skaterski film Listen to Srečna Mladina in ki zvenijo zelo pestro, polno in navdahnjeno.

Zanimiv koncert (s sicer nenavadnim DJ vložkom izpod rok skupine Primitve Bastards, ki med občinstvom ni bil najbolje sprejet), ki je ob oboževalcih pritegnil tudi nekaj radovednežev, ki so se lahko prepričali, da so v Sloveniji skupine, ki imajo ogromne glasbene domišljije, ostaja pa občutek, da se Srečna Mladina še vedno najbolje slišijo v nekoliko manjših klubih.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Bober :) - thumbnail

Bober :)