v rubriki dogodki:
.. / / / 29.08.2004

Summerbrejk potopil dež

V petek zvečer smo se, namenjeni naužiti se elektronske glasbe na prostem, odpravili na Gorenjsko. Enota Brejkschnitta se je namreč domislila, da bi za konec poletja še enkrat proslavili bobne in base in v ta namen pripravila mini festival.

Na žalost se je pustolovščina končala predčasno...

Že na poti v dolino reke Završnice ni šlo vse po načrtih, saj so ceste zasedli domov vračajoči se Severnjaki in na prizorišče smo prišli več kot uro kasneje, kot smo načrtovali. Tako smo zamudili dnevno svetlobo, ki bi nas morda popeljala naokoli in ob kateri bi reko lahko tudi videli, ne le slišali.

Avto smo pustili na urejenem parkirišču in se počasi odpravili do odra sredi jase. Prizor je bil krasen, a glede na oblake, ki so se grozeče zbirali na nebu, nas je morda še najbolj razveselil pogled na šotore, v katere smo se po sili razmer kaj kmalu tudi skrili. Malce manj razveseljiv je bil pogled na cene hrane in pijače ter obrazložitev varnostnika, da ni nič važno, koga zebe, nazaj ven se pač ne da. Hm?.

Kljub temu je bilo razpoloženje veselo in muzika prijetna. Van Alecu je sledil Plankton, njemu Jamirko, nato pa je počilo. Oblaki so se strgali, glasba utihnila, ljudje pa smo se zbrali pod strehami in čakali? Naliv je ponehal, travo je zamenjalo blato. Čevlji naenkrat premočeni, jopica mokra. Muzika se je počasi vrnila in party se je nadaljeval. Do jutra. S še nekaj nalivi. Ne vem. Nas ni bilo več?

Povzetek: organizacijski team se je izjemno potrudil. Iz Anglije so prišli Blame, Chris Inperspective in MC Qdini, poleg njih so se na enem mestu zbrali štirje slovenski dnb kruji. Poskrbeli so za promocijo in postavili odličen site (www.summerbrejk.com), prisrčno uredili prizorišče in se kljub dežju trudili vse skupaj izpeljati do konca. Vreme, ta tako zelo pomembna spremenljivka, pa je žal neodvisna. Zato upamo na dovolj volje in še več sreče, pa se vidimo spet naslednje leto..

Nita

foto: Brejkschnitta

summerbrejk - thumbnail

summerbrejk