v rubriki film:
.. / / / 27.04.2009 13:02

Brown vs Brown na Metelkovi

Za vse, ki ste novembra zamudili odličen koncert amsterdamske zasedbe, se ponuja še ena možnost. Kvintet neopisljivo razsežnih kompozicijskih prijemov z nerazumljivimi ritmičnimi zankami in ugankami, ki se brezkompromisno podaja v sfere neumornega draženja možganskih in podplatnih živčnih končičev, bo v sredo, 29. aprila spet kolovratil na odru Menze pri koritu.

Brown vs Brown je štiričlanska zasedba, ki se je ustanovila pred 4 leti v Amsterdamu. Njeni člani: Dirk Bruinsma, Viljam Nybacka, Gerri Jaeger and Jeroen Kimman, predstavljajo žlahtni mozeg nizozemske free jazz, impro, alter, pa tudi akademske glasbene scene, ki jo bogatijo s številnimi zasedbami; Blast, N-Collective, The Friendly Boys (Bruinsma); Roomtone (Jaeger, Kimman); The Black Napkins in še vrsto drugih. Najdemo jih tako v hard-core projektih kot tudi v salonskih jazz zasedbah.

Vsi štirje so akademski komponisti, prekaljeni improvizatorji, zvočni eksperimentatorji različnih nagibov in generacij, druži pa jih predvsem, kot sami temu pravijo:

“A love/hate relationship with jazz, a quirky alt-rock mindset, and the genuine need to create a new music that is coherent and personal.”

Njihova zares neopredeljiva, pa še kako koherentna glasba ponavadi asociira čudne žanrske skovanke kot npr. math-rock, stumble-funk, punk-jazz in podobno.

Zasedba:

Dirk Bruinsma (NL, saxes/compositions)
Jeroen Kimman(NL, electric guitar/composition)
Gerri Jaeger (AT, drums/percussion/composition)
Viljam Nybacka (FIN, bass guitar/composition)

Za Menzo pri koritu

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Brown vsz Brown /vir: Menza pri koritu - thumbnail

Brown vsz Brown /vir: Menza pri koritu