v rubriki film:
.. / / / 31.03.2003

Frida, Jackass in Prenašalec ta teden v kinu

3. aprila k nam prihajajo trije novi filmi: z dvema oskarjema nagrajena Frida, zgodba o življenju umetnice Fride Khalo, akcijska kriminalka Prenašalec z Jasonom Stathamom v glavni vlogi in Jackass, film posnet po kultni nanizanki, ki jo poznamo iz MTV-ja.

FRIDA
drama / romantični

Premiera: 03.04.2003
Režija: Julie Taymor
Igrajo: Salma Hayek, Alfred Molina, Antonio Banderas, Ashley Judd, Geoffrey Rush
Spletna stran: www.miramax.com/frida

Avtobusna nesreča je septembra 1925 za vedno spremenila življenje Fride Kahlo, bodoče mehiške slikarke, upornice v svetu umetnosti, izzivalne seksualne revolucionarke in brezkompromisne politične aktivistke.

Frida se je vozila z dolgoletnim prijateljem Alejandrom Gomezom Ariasom, ko se je v avtobus zaletel tramvaj. V tragični nesreči je umrlo več ljudi, veliko pa jih je bilo težko ranjenih. Fridi je močan trk strgal obleko s telesa, da je ležala razgaljena na tleh, v lastni krvi in posuta z zlatim prahom, ki ga je nek potnik nosil s sabo. Imela je zlomljeno hrbtenico, rebra, medenica in ključnica so bili zdrobljeni. Desna noga, ki je bila pohabljena zaradi otroške paralize, je bila zlomljena na več mestih. Železni drog je vstopil skozi levi bok in izstopil skozi vagino. Pri tem so nastale tako hude poškodbe, da Frida Kahlo ni mogla imeti otrok.

Več o filmu na Kolosej.si

JACKASS
komedija

Premiera: 03.04.2003
Režija: Jeff Tremaine
Igrajo: Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O, Chris Pontius, Preston Lacy
Spletna stran: www.jackassthemovie.com

Opozorilo: nevarne prizore so izvedli poklicni igralci, zato ne vi, ne vaši nori prijatelji tega ne poskušajte doma.

MTV Films, Paramount Pictures in Karantanija Cinemas vam predstavljata ekipo totalnih budal, ki popolnoma podivjana, na pol gola teka naokrog in močno vznemirja javnost. "Zakaj?", se sprašujejo nekateri, a pravilno vprašanje bi bilo "Zakaj pa ne?". V filmski industriji so nastale že večje ostudne kreacije, z veliko večjim proračunom kot za ta film. Namen filma Jackass the movie ni zapletati družbenih moralnih niti, ampak tukaj in tam dodati nekaj njim lastnih šivov, pri tem pa zakuhati še kakšno neumnost. Posamezni prizori so bili posneti na različnih lokacijah po vsem svetu. V filmu nastopa ista skupina klovnov, ki jo poznamo s televizije, ampak filmske potegavščine so bolj absurdne in neumne kot televizijske.

Več o filmu na Kolosej.si

PRENAŠALEC
akcijski / pustolovski / kriminalka / drama / triler / gangsterski

Premiera: 03.04.2003
Režija: Corey Yuen
Igrajo: Jason Statham, Shu Qi, Tcheky Karyo, Francois Berleand, Matt Schulze
Spletna stran: www.continentalfilm.si/prenasalec

Nekdanji specialec Frank Martin (Jason Statham) živi na videz mirno življenje ob francoski mediteranski obali. Preživlja se kot plačani "prenašalec" dobrin - ljudi in marsičesa drugega - iz enega kraja v drugega. Nobenih vprašanj ne zastavlja.

Izpolnjuje skrivnostne in včasih nevarne naloge v sfriziranem BMW-ju in se strogo drži svojih pravil, ki jih nikoli ne prekrši. Pravilo številka ena: nikoli ne spremeni dogovora. Številka dve: nobenih imen - Frank noče vedeti, za koga dela ali kaj prenaša. Številka tri: nikoli si ne oglej pošiljke.

Več o fimu na Continentalfilm.si

Frida - Jackass - Prenasalec - thumbnail

Frida - Jackass - Prenasalec