v rubriki film:
.. / / / 12.01.2004

Šefova hčerka, Zadet, Človeški madež

Ta teden se bo Ashton Kutcher zaljubil v šefovo hčerko, Jason Schwartzman bo zadet, v trilerju Človeški madež pa bosta skupaj zaigrala oskarjeva nagrajenca Anthony Hopkins in Nicole Kidman. Več o filmih spodaj, še več pa preko omenjenih povezav.

ŠEFOVA HČERKA
romantična komedija

Premiera: 15. januarja 2004
Režija: David Zucker
Scenarij: David Dorfman
Igrajo: Ashton Kutcher, Tara Reid, Jeffrey Tambor, Terence Stamp, Andy Richter

Le še eno je huje od peklenskega šefa - da se zaljubiš v njegovo peklensko privlačno hčerko. Mladi Tom Stansfield (Ashton Kutcher) ima eno oko na napredovanju pri pasjem šefu Jacku Taylorju (Terence Stamp), drugo pa na njegovi izredno privlačni hčerki Lisi (Tara Reid). Ponudbo, da pazi šefovo vilo, pograbi z obema rokama. Tako se bo prikupil šefu in morda osvojil Lisino srce, njegovo veselje in ponos. A Tom je delal račun brez krčmarja. Sprva miren večer se sprevrže v zmedo. Nezaželeni gosti spremenijo hišo v norišnico. Tomu grozi, da bo izgubil pamet in službo ter morda celo dekle svojih sanj.

Komedijo Šefova hčerka je režiral David Zucker, režiser filmov Gola pištola, Strogo zaupno, Ali je pilot v letalu? in Film, da te kap 3.

Več o filmu na Kolosej.si

ZADET
komedija, kriminalka, drama

Premiera: 15. januarja 2004
Režija: Jonas Akerlund
Scenarij: Creighton Vero, Will De Los Santos
Igrajo: Jason Schwartzman, Patrick Fugit, Brittany Murphy, Mena Suvari, Crispin Glover, Mickey Rourke
Spletna stran: www.spunthemovie.com

Svet kokainskih odvisnikov v ameriškem kotlu. Skupaj v filmu Mickey Rourke, Debbie "Blondie" Harry, John Leguizamo in kopica ameriških nič-več-najstnikov. Zadet ne pridiga, ne svetuje in ne pametuje. Zadet nam kaže odvisnost "od znotraj", pelje nas skozi labirint kokaina in nas spusti po divjem toboganu adrenalinskih občutkov. Ko iz igranega filma preide v domišljijski svet animiranega vemo, da smo spet "high".

Spoznali bomo malega lokalnega dilerja Spider Mikea, prelestno narkomansko lepotico Nikki, destilatorja Kuharja "The Cook-a", zadetka Rossa ter njihove naključne in mimobežne znance iz življenja vsakodnevnega zadevanja. Ross je pripravljen narediti marsikaj za nekaj gramov, Spider Mike je samo za noževo konico stran od tega, da se mu povsem utrga, Nikki ima svojega Cooka in Cook ima svoj kemijski laboratorij. Nobeden pa nima življenja, vsi imajo samo životarjenje.

Boste šokirani? Vas bo pretreslo? Najbolj verjetno, vendar to ni fikcija, to je realnost ameriškega vsakdana z zahodne obale. Bo kmalu tudi pri nas tako? Ni rečeno, da ne. Pripravite se!

Več o filmu na Kolosej.si

ČLOVEŠKI MADEŽ
drama, triler

Premiera: 15. januarja 2004
Režija: Robert Benton
Scenarij: Philip Roth, Nicholas Meyer
Igrajo: Anthony Hopkins, Nicole Kidman, Ed Harris, Gary Sinise, Wentworth Miller
Spletna stran: www.miramax.com/the_human_stain

Za seboj puščamo madeže, sledi in vtise... samo tako se obdržimo.

Film Človeški madež, posnet po romanu pulitzerjevega nagrajenca Philipa Rotha, je zgodba o Colemanu Silku, mojstru prevar in pretvarjanj. Nadebudni študent (Wentworth Miller) sreča svojo prvo ljubezen Steeno (Jacinda Barrett), a za njuno razmerje je pogubna skrivnost. Leta kasneje ga spoznamo kot cenjenega profesorja (Anthony Hopkins), vendar pa njegovo kariero uničijo lažne obtožbe. Spusti se v škandalozno razmerje s skrivnostno Faunio (Nicole Kidman), doživi erotični preporod in se vrne v preteklost. Toda njegova prebujena strast pomeni nevarnost pred bivšim možem Faunie (Ed Harris). Coleman bo moral čim prej razkriti svojo pravo identiteto.

Film se dogaja leta 1998, ko je bil v središču pozornosti škandal Clinton-Lewinsky.

Več o filmu na Kolosej.si

Pripravil

Tomaž Drnovšek - avatar

Tomaž Drnovšek

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 14.09.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 8 člankov.

Napovedi - thumbnail

Napovedi