v rubriki film:
.. / / / 09.10.2003

Svetovna premiera filma Matrica revolucija - v Ljubljani

Letos je leto filmskih nadaljevanj. Najprej smo komaj čakali Arnija v T3, sedaj pa besno pričakujemo tako Lord of the Rings: The Return of the King kot tudi Matrico revolucija. No, za naslednji del Matrice vam lahko zagotovimo, da ga bomo videli enako hitro kot ostali svet. Saj je Ljubljana postala eno izmed mest v katerem bo Matrica revolucija premierno ugledala svet. Ali to pomeni da se bližamo ostalim svetovnim prestolnicam?

Težko pričakovana premiera filma se bo 5. novembra po zaslugi IMAX-ove tehnologije naknadnega digitalnega masteringa istočasno zgodila v IMAX-ovih kinematografih po ZDA kot tudi po vseh evropskih prestolnicah. In to ne pomeni samo istega datuma vendar tudi iste ure. Tako si bodo lahko film ob 6h zjutraj ogledali v Los Angelesu, ob 9h v New Yorku, ob 14h v Londonu, ob 17h v Moskvi, ob 23h v Tokiu in v ustreznih časovnih terminih še v petdesetih državah sveta. V Sloveniji bomo film videli ob 15.00 uri.

Nedvomno to pomeni ogromen tako distribucijski kot tudi logistični podvig Warner Bros. Picturesa in Village Roadshow Picturesa. Verjetno je temu botroval tudi strah pred nezakonito in ilegalno internetno distribucijo, seveda pa ne smemo pozabiti na zaslužke, saj so vsi prejšni deli Matrice dobsedno pometli s konkurenco v box officih. No kakorkoli že vsi filmski fani Matrice smo navdušeni.

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Matrica revolucija - thumbnail

Matrica revolucija