v rubriki film:
.. / / / 15.02.2004

Torque: divji v sedlu, Pravzaprav ljubezen, Pala?a strahov

Se vam že predolgo kolca po filmih, kot so bili Štiri poroke in pogreb, Notting Hill in Dnevnik Bridget Jones? Ali mogoče po disneyjevih družinskih grozljivkah? Brž v kino, kajti prihajajo nove premiere! Pa naj se vam ne zataknejo v grlu.. Več o filmih spodaj, še več pa preko omenjenih povezav.

TORQUE: DIVJI V SEDLU
Torque
akcijski

Premiera: 19. februarja 2004
Režija: Joseph Kahn
Scenarij: Matt Johnson
Igrajo: John Ashker, Max Beesley, Jackson Bolt, Dane Cook, Ice Cube
Spletna stran: torquemovie.warnerbros.com

Motorist Cary Ford se po šestih mesecih vrne v domače mesto, da bi bil spet ob svojem dekletu Shane, ki jo je zapustil brez pojasnila, in da bi zaključil stare posle.

Ko je odšel iz mesta, je imel več motorjev, ki so bili last Henryja, brezsrčnega preprodajalca drog in voditelja motoristične tolpe Zdraharji. Henry pritiska na Forda, da bi dobil nazaj svoje motorje, ki imajo v tankih nekaj, kar je vredno več kot bencin. Ford mu jih ne vrne, zato mu Henry podtakne umor Juniorja, mlajšega brata Treya, zloglasnega voditelja motoristične tolpe Kosci.

Fordu je na sledi agent FBI, za petami pa sta mu tudi maščevalni Trey in brezčutni Henry, ki hoče dobiti nazaj, kar je njegovo. Ob strani mu stojita le zvesta prijatelja Dalton in Val. Če hoče oprati svoje ime in preživeti, mora biti hitrejši od svojih sovražnikov.

Več o filmu na Kolosej.si

PRAVZAPRAV LJUBEZEN
Love Actually
romantična komedija

Premiera: 19. februarja 2004
Režija: Richard Curtis
Scenarij: Richard Curtis
Igrajo: Liam Neeson, Laura Linney, Hugh Grant, Emma Thompson, Colin Firth, Martine McCutcheon, Bill Nighy, Keira Knightley, Rowan Atkinson
Spletna stran: www.loveactually.com

Do božiča je še nekaj tednov, ampak nanj se je treba dobro pripraviti. Stari rocker Billy Mack je posnel božično pesem, za katero upa, da bo velika sezonska uspešnica. V času, ko ne opravlja resnih pogovorov s svetovnimi politiki, kakršen je predsednik ZDA (Billy Bob Thornton), novi britanski premier (Hugh Grant) tiho pogleduje za dekletom (Martine McCutcheon), ki na Downing Streetu 10 streže čaj.

V Kareninem (Emma Thompson) življenju je nova ženska, a mlada in privlačna Mia (Heike Makatsch), ki osvaja njenega soproga Harryja (Alan Rickman), ji gre hudo na živce. Ko Harry ni v devetih nebesih zaradi nepričakovane pozornosti, ki jo dobiva, svetuje Sari (Laura Linney), naj svoje zaljubljenosti sodelavcu Karlu (Rodrigo Santoro) ne skriva več.

Jamieju (Colin Firth), melanholičnemu pisatelju, srce streta dekle in lasten brat, zato se umakne in se brez besed zaljubi v sobarico Aurelio (Lucia Moniz), mladi Colin (Kris Marshall) pa se odpravlja v Ameriko: prepričan je, da bo njegov britanski naglas mehčal kolena Američank...

Vse te zgodbe o ljubezni se prepletejo v pričakovanju božiča, ko se bo vse skupaj razpletlo tako, kot smo tega že vajeni iz komedij Štiri poroke in pogreb, Notting Hill in Dnevnik Bridget Jones. Scenarist teh filmov je namreč Richard Curtis, ki je tokrat prvič v svoje roke prevzel tudi režijo.

Več o filmu na Kolosej.si

PALAČA STRAHOV
The Haunted Mansion
komedija, družinski, domišljijski, grozljivka

Premiera: 19. februarja 2004
Režija: Rob Minkoff
Scenarij: David Berenbaum
Igrajo: Eddie Murphy, Terence Stamp, Nathaniel Parker, Marsha Thomason, Jennifer Tilly, Wallace Shawn
Spletna stran: www.haunted-mansion.com

Palača strahov, ki je z osupljivimi vizualnimi in posebnimi učinki dobila novo razsežnost, je Disneyjeva najnovejša komedija. Nekoč veličastna palača, dom najpremožnejše družine v New Orleansu, je danes grozljivo in razpadajoče prebivališče zaljubljenega kavalirja iz 19. stoletja in 999 duhov.

Nepremičninski posrednik Jim Evers (Eddie Murphy) in njegova žena in poslovna družabnica Sara (Marsha Thomason) prejmeta nekega večera nenavaden telefonski klic. Edward Gracey želi prodati svojo graščino v najelitnejšem predelu mesta. Ker je to odlična poslovna priložnost, se Jim, Sara in otroka odpravijo na obisk h graščaku.

Nepričakovana silovita nevihta prekriža Eversovim nadaljnje načrte in jih prisili, da prespijo v stari graščini skupaj z mrakobnim in čudaškim lordom Graceyjem, njegovim skrivnostnim strežajem Ramsleyjem in drugimi - vidnimi in nevidnimi - prebivalci hiše. Sprva se Jim posmehuje Graceyjevim zgodbam o duhovih in strašenju. Ko pa začne razkrivati temačno skrivnost graščine, izve, da je njegova Sara povezana z grozljivo preteklostjo in strašenjem.

Več o filmu na Kolosej.si

Pripravil

Tomaž Drnovšek - avatar

Tomaž Drnovšek

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 14.09.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 8 člankov.

Torque Pravzaprav ljubezen Palaca strahov - thumbnail

Torque Pravzaprav ljubezen Palaca strahov