v rubriki glasba:
.. / / / 18.12.2008 08:31

Siddartina Saga napoveduje Vojno idej

Najnovejši projekt superskupine Siddharta sliši na ime Saga in je v bistvu uradni Siddhartin spletni dnevnik (beri blog) z vsemi kar spada zraven (tekst, fotke, video) in uporabnika / privrženca popelje v zakulisje ustvarjanja prihajajočega albuma skupine.

Projekt je vsebinsko zasnovan zelo profesionalno (beri: fantje se snemajo in slikajo non stop) in bo privržencem skupine in ostalim spletnim firbcem razkril marsikatero zakulisno skrivnost, pikantnost! 5 točk! Osebno pa me je razžalostila uporabniška izkušnja (powered by SiOL), ... če bi bile izpisane kot klasičen blog z videi in galerij, bi bilo opazovanje veliko bolj zabavno (predvsem pa veliko manj nepotrebnega klikanja).

Kar se tiče prvega singla, sliši na ime Vojna idej in bo premierno predstavljen v petek, 19. decembra 2008 ob 10.00 v živo na že omenjeni spletni sagi Siddharte na naslovu www.siol.net/siddharta-saga. Najbolj navdušeni navdušenci bodo single lahko kupili (v omejeni izdaji -1000 kosov) samo preko uradne spletne strani Sage ...

Vsekakor projekt Saga kljub uporabniški (ne)izkušnji pozdravljamo, saj so bili prejšnji projekti Siddharte vedno zaviti v velik "koutr" skrivnosti, tokrat pa je bend ubral ravno nasprotno taktiko, ki pa pravzaprav več kot pritiče času, ki ga živimo ... času ekspanzije interneta, hiperinformiranosti in resničnostnih šovov.

P.S.: Siddharta je odprla tudi uradno spletno štacuno, kjer lahko kupite vse kar vam poželi za Siddharto bijoče srce: od CD-jev, DVD-jev, majčk, puloverjev ...

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Vojna idej / iustracija Blaž Porenta - thumbnail

Vojna idej / iustracija Blaž Porenta