v rubriki glasba:
.. / / / 25.01.2002

Kdo bo osvojil TriGlav?

Kdo bo osvojil TriGlav? je natečaj za mlade glasbene ustvarjalce, ki ga razpisujeta založba Nika Records in ljubljanski klub TriGlav. Založba Nika Records bo z zmagovalcem podpisala pogodbo za objavo prvenca, zato je temeljni pogoj za sodelovanje na natečaju, da skupina / izvajalec še nima objavljenega albuma. Natečaj Kdo bo osvojil TriGlav? je namenjen vzpodbujanju ustvarjalnosti med mladimi, pri čemer želi Nika Records z zelo stimulativno nagrado mladim skupinam / izvajalcem olajšati pot do prvega albuma.

Pogoji za prijavo
Skupina ali izvajalec ne sme imeti objavljenega albumaPosnetek s 15-imi ali več minutami avtorske glasbe. Žirija in organizator vljudno naprošata skupine / izvajalce, da posnetke dostavijo, če je le možno, na zgoščenki.Fotografijo skupine / izvajalcaBiografijo skupine / izvajalcaKot dodatek k prijavi skupina / izvajalec lahko pošlje besedila pesmi.Razpis
Prijave na natečaj Kdo bo osvojil TriGlav? zbiramo do petka 08. februarja na naslovu Nika Records - Kdo bo osvojil TriGlav?, Šmartinska 152/6, 1000 Ljubljana.

Pomembno obvestilo: rok oddaje materialov je podaljšan do ponedeljka 18. februarja!!! (Dodano 2. februarja).

Žirija želi izbrati 27 skupin / izvajalcev, ki se bodo uvrstili v tekmovalni del natečaja Kdo bo osvojil TriGlav?. Založba Nika Records bo pokrila stroške snemanje in objave prvenca zmagovalne skupine / izvajalca.

Žirija
Petčlanska žirija natečaja Kdo bo osvojil TriGlav? so: predsednik Boris Bele (direktor Nika Records, nekdanji Buldožer) in člani Jernej Vene (glasbeni novinar), Dejan Radičevič (glasbeni producent), Renata Gutnik (novinarka) in Miha Guštin (Big Foot Mama).

Žanrski okvir natečaja
Natečaj Kdo bo osvojil TriGlav? je namenjen pop in rock glasbi v najširšem pomenu besede. Žirija bo dala prednost skupinam in izvajalcem, ki imajo lasten avtorski izraz in razpoznaven glasbeni slog, pri izboru pa ne bo posebej naklonjena nobenemu glasbenemu slogu.

Način napredovanja
Žirija si želi na razpisu izbrati 27 skupin in izvajalcev. Za napredovanje v naslednji krog natečaja bo potrebno imeti najboljši seštevek treh faktorjev. Ti faktorji so:Glasovi, oddanimi "na daljavo" (kuponi v tisku, SMS sporočila, spletna stran)Najboljši odziv po nastopu, ki bo merjen v TriGlavu s pomočjo posebnega potenciometra.Mnenje žirije.Potek natečaja
Natečaj bo potekal v TriGlavu, klubu v samem središču Ljubljane. Imel bo obliko tekmovanja. Začel se bo v torek, 26. februarja 2002, končal pa se bo v torek, 28. maja 2002, z velikim finalom. Žirija si želi za natečaj Kdo bo osvojil TriGlav? izbrati 27 skupin in izvajalcev, ki jih bo razdelila na tri velike tekmovalne skupine, v katerih bo po devet skupin / izvajalcev.

Vsak torek se bodo v TriGlavu predstavile po tri skupine / izvajalci. Zmagovalec večera bo napredoval v polfinale. V treh polfinalih se bodo pomerili po trije zmagovalci prvega kola. V finalu bodo nastopili trije zmagovalci polfinalnih večerov, pri čemer si žirija pridržuje pravico, da po lastni presoji doda še četrtega finalista, ki zaradi specifičnega načina glasovanja, pri katerem je bistvena podpora občinstva, ni napredoval v višji krog tekmovanja.

Medmrežni naslov
www.klubtriglav.com.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Kdo bo osvojil TriGlav - thumbnail

Kdo bo osvojil TriGlav