v rubriki glasba:
.. / / / 23.08.2009 13:09

Prepovedani dokumentarec na spletu

Cocksucker Blues, nikoli izdani in s strani Rolling Stonesov prepovedani dokumentarec, se je znašel na spletu. Dokumentarec v katerem Mick Jagger potegne črtico kokaina med golimi grupikami je bil posnet leta 1972 v ZDA na turneji albuma Exile on Main St.

Posnel, zmontiral in režiral ga je sicer fotograf Robert Frank, ker se je skupini zazdelo, da je fino, če jih na njihovih eskapadah spremlja tudi kamera. Ko je bil dokumentarec zmontiran so si The Rolling Stones premislili in film prepovedali, sodišče je odločilo, da se film lahko predvaja le, če je režiser fizično prisoten na projekciji.

Dokumentarec je pred dnevi pricurljal na splet na flavorwire.com a video, ki je bil na wat.tv na žalost ni več na voljo. Očitno se The Rolling Stones filma bojijo kot hudič križa, saj je po ogledu Keith Richards nekoč izjavil: "If anyone in America saw it, we'd never be let in the country again."

Ker pa nam je na ŽVPL-u mar za zgodovino rock'n'rolla, vam povemo, kako si lahko video ogledate v celoti. Na Torrentz.com vpišite ključni besedi Cocksucker Blues in našli boste Rolling Stones Cocksucker Blues video. Interweb je čudežna reč, mar ne?

Če ste prepovedani dokumetarec že videli, nam svoje mnenje lahko izrazite v komentarjih spodaj.

Še to: Cocksucker Blues v izvirniku naslov neizdane pesmi Rolling Stonesov o prostitutku, napisan pa je bil, ko se je skupina razhajala z dolgoletno založbo Decca. Spodaj verziji pesmi z leta 1969 in 1978.

Borut Marinko - avatar

Borut Marinko

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 09.10.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 220 člankov.

Mick Jagger in Keith Richards v dokumentarcu Cocksucker Blues - thumbnail

Mick Jagger in Keith Richards v dokumentarcu Cocksucker Blues