v rubriki glasba:
.. / / / 19.03.2001

REM objavili del novega singla na internetu

Internet je v glasbeni industriji na eni strani zelo popularen (kar se promocije novih singlov, plošč, turnej tiče), po drugi strani (beri Napster) pa zelo osovražen medij. R.E.M. so se tako odločili da bodo novi single Imitaton of Life z prihajajočega albuma Reveal najprej ponudili internetni publiki, šele v aprilu pa bodo single dobile radijske postaje.

Tako je bilo prvih 90 sekund singla na voljo na fenovski strani Murmurs.com že 13. marca, danes pa lahko na zgoraj omenjeni strani in na uradni strani benda RemHQ.com najdete že 2'20" dolg MP3 single. Album Reveal bo v trgovine prišel maja letos.

Bertis Downes, menđer skupine pa je recimo dal nekaj izjav, iz katerih ni bilo ravno razvidno v kakšno smer se bo nagibal album. Če si boste eMPe3 single pretočili na svoj računalnik boste lahko slišal, da se aRijEMi z njim spet vračao v pop vode. Violine, akustične kitare, luštkano, luštkano, takoj pade v uhlje ... Konec koncev: če so Jutuji pogruntali, da se ne splača preveč eksperimentirat', zakaj bi R.E.M. naredili ravno nasprotno?! Pop se itak bolj prodaja.

Še to: video za Imitation of Life so R.E.M. posneli že konec februarja v Los Angelesu, režiral pa ga je Garth Jennings (režiral je že videe za Blur, Supergrass, Pulp, Fatboy Slima in mnoge druge).

Vir in grafika: RemHQ.com

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Reveal - thumbnail

Reveal