v rubriki šoubiznis:
.. / / / 13.10.2001

Nicole Kidman v 30 slikah

Kmalu bomo na naših platnih v filmu Moulin Rouge v družbi Ewana McGregorja videli tudi Nicole Kidman, prelepo visoko Avstralsko, ki se je v tem letu rešila svojega igralskega moža Toma Cruisea. Po zadnjih poročilih našega avstralskega dopisnika se zvezda videva s dread-lockovskim pevcem skupine Counting Crowes - Adamom Duritzom.

Nicole je zaslovela pri šestnajstih v Avstraliji, v filmih kot so BMX banditi, Bush Christmas in v tv nadaljevanjkah ter mini serijah. V nekaj letih ji je uspel preboj na holivuski (tm) trg, k temu pa je močno pripomogel tudi Tom Cruise, ko jo je leta 1990 najel kot soigralko v Days of Thunder. Nicole je z Tomom igrala še v Far and Away in v pred-lanskoletnem erotičnem trilerju legendarnega Stanleya Kubricka Eyes wide shut. Legendarni filmski par se je po desetih letih zakona ločil februarja letos.

Kidmanovo smo videvali v Billy Bathgate-u, kjer je igrala ob za nekaj decimetrov nižjem Dustinu Hoffmannu, v tretjem nadaljevanju Batmana (Batman Returns), Peacemakerju v družbi Georgea Clooneya ... Eno njenih pomembnejših vlog pa je dobila v filmu Portait of a Lady ('96), ki ga je režirala Nicolina dolgoletna "fanica" - Jane Campion, ob boku pa ji je stal fantastični John Malkovich.

Na letošnjem beneškem festivalu je bila Nicole najbolj željena zvezda v objektivih paparazzov, na festivalu pa je predstavila tudi dva filma The Others in Birthday Girl, na naša platna pa kot že rečeno prihaja bohemski Moulin Rouge.

Statistični podatki
Datum rojstva: 1967
Kraj rojstva: Honolulu, Hawaii, ZDA
Višina: 180 cm
Telesne mere: -
Barva las: rdeča
Barva oči: modre

Vir: nicolekidman.org

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Nicole v Moulin Rouge - thumbnail

Nicole v Moulin Rouge