v rubriki šoubiznis:
.. / / / 30.08.2010 06:03

62. Emmyi v znamenju Mad Men, že tretjič

Danes so blii v Nokia Theatru v Hollywoodu že 62. podeljene nagrade Emmy, nagrade za TV ustvarjalce. Zmagovalci tokrat Modern Family kot naj komična serija in (že tretjič) Mad Men naj dramska serija. Kljub temu smo na odru videli nekaj novih obrazov, ki jih na odru za zmagovalce prejšnja leta nismo videvali. Končno!

Naj serije

Modern Family so skupaj sklestili tri Emmye (naj komična serija, naj stranski igralec, naj scenarij), medtem ko so Mad Men domov odnesli "samo" dva (za naj dramsko serijo in naj scenarij). Titule najboljših igralcev so odšle dvema kuharjema metamfetamina v Albuquerque.

Naj igralci

Najboljša igralca v dramatičnih TV serijah sta Bryan Cranston in Aaron Paul iz Breaking Bad, igralki pa Kyra Sedgwick (The Closer) in Archie Panjabi (The Good Wife). Najboljša glavna igralca v komični seriji pa sta Edie Falco iz Nurse Jackie in Jim Parsons iz The Big Bang Theory, najboljša stranska pa Eric Stonestreet (Modern Family) in Jane Lynch (Glee).

Naj ... ostalo

Emmya za naj živi šov je že osmič dobil Jon Stewart in njegov The Daily Show, naj televizijski film je postal Temple Grandin (HBO), naj mini serija pa The Pacific (HBO), katere producenta sta Tom Hanks in Steven Spielberg!

Naj TV kanal ...

Skupaj je tako HBO (spet) zmagovalec Emmyev, tokrat so jih domov odnesli 17, tesno za petami jim je bil vedno boljši ABC, daleč zadaj pa so ostali Fox z 9, ter CBS, NBC in PBS z vsak 7 kipci!

Tako, sedaj grem pa na žur ...

***

Za ŽVPL, iz norega Los Angelesa, ZDA

Justin Case - avatar

Justin Case

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 19.09.2005 na ŽVPL-u skupaj objavil 227 člankov.

Voditelj 62. Emmyev je bil Jimmy Fallon / foto: Mathew Imaging / Emmys.com - thumbnail

Voditelj 62. Emmyev je bil Jimmy Fallon / foto: Mathew Imaging / Emmys.com