v rubriki šoubiznis:
.. / / / 27.07.2001

Hvar - otok smetane in sonca

Svetovni jet-set na Hvaru! Iz dobro obveščenih krogov blizu dolgoletnih obiskovalcev in prijateljev Hvara smo izvedeli, da je večerna promenada v glavnem mestu najlepšega jadranskega otoka, ki velja tudi za enega od desetih najlepših otokov na svetu, prav zdaj izjemno zanimiva - še posebej za tiste, ki radi listate po rumenkastem tisku in sanjate, da boste morda nekoč pa le tudi v resnici srečali kakšno znano faco.

Včeraj se je tako na sprehodu po hvarski rivi pojavil znameniti ameriški filmski režiser Steven Spielberg, pred nekaj dnevi pa se je prav tam sproščeno sprehajal hollywoodski zvezdnik, legendarni Jack Nicholson.

Okrog Hvara pa na svoji razkošni jahti sicer vsako leto pribljižno ob tem času kroži tudi Berrnie Eccelston, šef Formule 1, ki je tam nekje zasidran tudi zdaj. Seveda pa je posebna atrakcija letošnjega hvarskega poletja domačin Goran Ivaniševič, fenomenalni zmagovalec junijskega teniškega turnirja v Wimbeldonu.

Goran na Hvaru vsako leto gosti koga od svojih prijateljev, prejšnji teden je bil tako viden v družbi teniškega kolega Borisa Beckerja, s katerim sta skupaj obiskala krov Eccelstonove barke.

V naslednjih dneh pa se po koluarjih tiho pričakuje tudi privez jahte Microsoft majstra Billa Gatesa, ki je lani zaradi premalo časa na Hvaru lahko ostal le dva dni.

Na Hvaru pa je tudi ljubljanska / slovenska smetana - ki je, kot se zdi na zelo dobrem glasu - če jo hodijo gledat znane face iz celega sveta.

Matjaž Ambrožič - avatar

Matjaž Ambrožič

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 07.05.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 63 člankov.

Bejba na Hvaru - thumbnail

Bejba na Hvaru