v rubriki šoubiznis:
.. / / / 12.09.2001

Napadi ustavili tudi svet zabave

Ob včerajšnjem terorističnem napadu na New York in Washington D.C. je ohromel cel svet. Zabavno industrijo na zahodni obali Amerike so skorajda zaprli, studije izpraznili in odpovedali podelitev Emmyev in Grammyev za latinsko glasbo. Za nedoločen čas so torej prestavljeni Latin Grammys, ki so bili načrtovani za torkov večer v Los Angelesu. Kmalu potem so prestavili tudi 53. podelitev Emmyev, ki je bila napovedana za to nedeljo v L.A.

Nov datum podelitve televizijskih nagrad bodo objavili ob primernejšem času. S tem zaenkrat odpadejo tudi ostali z Emmy Awards povezani svečani dogodki - sprejem pri Television Academy, slavnostni ples ter srečanji z Združenjem režiserjev in Združenjem scenaristov.

Fashion Week "najpomembnejši modni dogodek leta v New Yorku" so končali po samo enem dnevu revij. Nov termin je prav tako še neznan.

Disney in Universal sta zaprla svoje zabaviščne parke, v Hollywoodu so ustavili delo na filmskih in TV projektih. Polno dela imajo le TV reporterji. Celo TV postaje kot MTV, VH1 in ESPN so se namesto svojega programa vključile v poročila o napadih.

Broadwayska gledališča so danes v temi, v Kanadi so ustavili filmski festival v Torontu, odpovedali so vse torkove Major League Baseball tekme, v Los Angelesu so zaprli še sodišča. Svoje večerne koncerte sta odpovedali Madonna in skupina Black Crowes.

V izredno usklajenem manevru so teroristi ugrabili štiri ameriška potniška letala. Dva sta okoli devete ure zjutraj končala v stolpih newyorškega World Trade Centra in povzročila zrušenje 110-nadstropnih Twin Towers, kjer je imelo svoje delovno mesto 50.000 ljudi. Tretje letalo je padlo na izpraznjeni Pentagon pri Washingtonu, četrto pa je strmoglavilo v bližini Pittsburgha.

Na letalih družb American Airlines in United Airlines je bilo 233 potnikov, 25 članov osebja in 8 pilotov.

Po največjem terorističnem napadu na Združene države Amerike so zaprli vsa letališča in večino vladnih stavb po celi državi.

Polona Jugovič
www.filmplanet.net

Napad na New York - thumbnail

Napad na New York