.. / / / 22.01.2003

Akcija Živi ščit tudi v Sloveniji

Ken Nichols je tisti bivši marinec, ki organizira akcijo Živi ščit s katero hoče preprečiti vojno v Iraku. Aktivisti se bodo na do Bagdada, kjer bodo s svojimi telesi skušali preprečiti vojno. Na pot po evropski mestih se bodo odpravili 25. januarja, 31 t.m pa bod obiskali tudi Ljubljanjo, medtem pa bodo v svoje sprejeli tako istomisleče, kot materialna sredstva. Spodaj si preberite sestavek, ki ga nam je poslalo društvo Humanitas.

Vojna diktatorje ustvarja, odstranjuje pa nedolžne civiliste. Zalivska vojna ni rešila Iraka pred Sadamom Huseinom, tudi nova napovedana naftna vojna ga ne bo. Z namenom ustaviti vojno v Iraku bo v začetku februarja tja prispel mednarodni konvoj aktivistov, mirovnikov in angažiranih novinarjev. S svojimi telesi - z "živim ščitom", kot so organizatorji poimenovali akcijo - bomo preprečili vojno. Nekaj sto aktivistov je že v Iraku, drugi tja odhajamo.

Akcijo "živi ščit" organizira Ken Nichols O'Keffe, marinec v zalivski vojni 1991, danes pa aktivni mirovnik, ki poskuša preprečiti ponovno humanitarno in globalno katastrofo. Akcija teče znotraj Universal Kinship Society (www.uksociety.org).

V Sloveniji zbiramo tehnične donacije (skenerje, tiskalnike, notesnike ...) za vspostavitev neodvisnega informacijskega centra v Iraku, ter zdravila in sanitetni material za pomoč Iračanom v primeru napada. Materiali se zbirajo v Pekarni (Ob železnici 6, Maribor) in v Kiberpipi (Kersnikov 6, Ljubljana) do vključno 31.1.2003, ko jih bomo odpeljali z mirovniškim konvojem v Irak.

Aktivisti in aktivistke v Sloveniji na javnost, podjetja, uradno politiko, medije in nevladne organizacije naslavljamo tudi prošnjo za denarno pomoč. Sodelovanje v konvoju predstavlja resno finančno breme - 500 evrov po osebi, s tem da vrnitev iz Iraka in ostali stroški niso pokriti. Glede na časovno nepredvidljivost vrnitve je naša finančna negotovost še toliko večja.

Prispevke za udeleženke in udeležence iz Slovenije bo zbiralo društvo Humanitas, ki mu zaupamo in za katerega zagotavljamo, da prispevkov ne bo zlorabilo. Prispevke lahko nakažete tudi neposredno organizatorjem akcije "živi ščit" - Universal Kinship Society. Njihov žiro račun najdete na www.uksociety.org.

Za mir,

Marta Gregorčič in Andrej MorovičPovezave
Podpišite peticijo World peace now proti vojni v Iraku
Obiščite spletno stran www.humanshields.org

Naslov društva Humanitas
Društvo Humanitas
Metelkova 6
1000 Ljubljana

PR: 02010 - 0089591494 (pri NLB), sklic na št. 00-2003-5000, nujni pripis: ZA ŽIVI ŠČIT

tel: 01 430 03 43
e-mail: humanitas@siol.net
spletna stran: www.humanitas-slovenia.org

Human shield - thumbnail

Human shield