.. / / / 15.09.2000

Moja roka za otroka

Mladi forum ZLSD je ze tretje leto zapored pripravil projekt "Štafeta solidarnosti 2000", tokrat v obliki kulturno-zabavne prireditve na Kongresnem trgu v Ljubljani v četrtek, 14. septembra 2000 med 13. in 21. uro.

Tema letošnje štafete je pomoč socialno ogroženim otrokom, katerim starši zaradi slabih socialnih razmer ne morejo kupiti osnovnih šolskih potrebščin, obutve, obleke, igrač. Organizirano je bilo do 6. 9. solidarno zbiranje igrac-kakrsnih koli na Centru Mladega Foruma ZLSD.

Po poizvedovanju pri organizatorju so letos zbrali 2000 igrač ter tri vreče knjig za otroke, osnovnošolce in srednješolce ter barvice, žoge in različne igre za otroke, ki so jih namenili za solidarne prispevke občanom. Skupaj je od igrač znašal izkupiček 100.000 SIT, torej lahko recemo, da smo Slovenci kar solidarni.

Že opoldan se je začela prirava s postavitvijo stojnic, ki sta jih postavila Mladi forum ZLSD ter Cankarjeva založba, ki jo je popestril vonj po palačinkah, ki jih je nekaj časa pekel tudi Borut Pahorna prireditvi pa smo videli tudi Jerco Mrzel. V popoldanskem času pa se je zgodil koncert. Najprej je nastopila pevka Darja Lasič, za njo The Twins, ki sta se predstavila s svojimi najljubšimi komadi iz novega CD-ja, Matjaž Novina, nagrajenec Oriona, skupina Los Ventilos, je odprla ventile za prisotno publiko, potem pa se je predstavila še skupina New Eterna s pevko Tino, ki je brez spremljave zapela in osupnila publiko ter požela velik aplavz. Nazadnje so zaigrali še Rock republika, ki so prehitro prekmalu zaključili svoj nastop, toda organizatorji so bili neizprosni.

Po mnenju predstavnice Mladega Foruma ZLSD je prireditev uspela, toda še bolj bi, če ne bi prestavili datuma.

Udeležilo se je veliko število mimoidocih obiskovalcev, katere smo tudi povprasali, če take prireditve podpirajo in velika večina je podprla prireditev "Moja roka za otroka" in take prireditve.

Marina Horvat - avatar

Marina Horvat

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 11 člankov.