.. / / / 01.12.2002

Dan boja proti AIDS-u

Danes je mednarodni dan boja proti AIDS-u, te najbolj smrtonosne kuge našega časa. Kako se obvarovati pred njim najbrž že vsi veste, vendar prave osveščenosti o tem, kaj AIDS pravzaprav je, med mladino ni čutiti.

Tudi jaz vam ne bom našteval, kako se obvarujete pred njim, ker ste že dovolj stari, oz. bi to že lahko vedeli. Ker pa se bojujemo proti tej bolezni vsi, ne samo tisti, ki so z njo okuženi, je osveščenost okoli AIDS-a, virusa HIV in tega, kaj sploh prvo oz. drugo je, NUJNA!

Zato pa lahko oddrvite na stran SloMSIC, kjer si lahko preberete vse o akciji Živi in pusti živeti, kot so jo poimenovali letos. Akcijo kot vsako leto pripravlja društvo študentov medicine.

V akciji se bo razdelilo 100.000 kondomov, 35.000 informativnih brošuric, 60.000 letakov s kondomom, 10.000 rdečih kovinskih pentljic. Slovenska mesta bomo ob tej priložnosti prelepili s papirnatimi rdečimi pentljami, v Ljubljani pa bo v nedeljo z grajskega stolpa visela tudi velika rdeča pentlja ter pozivala Ljubljančane k varnemu vedenju in k strpnosti do obolelih s HIV.

Za konec pa: pamet v glavo in uporabljajte kondome!

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.