.. / / / 29.06.2010 13:38

iPhone 4 v Sloveniji predvidoma jeseni?!

Da naj bi iPhone prišel v Slovenijo, se je govorilo že leta 2009 in 2008, ko naj bi ga k nam pripeljal SiMobil, pa tudi prej se je šušljalo, a se nikoli ni nič zgodilo. Tudi tokrat se šušlja, teoretične šanse, da pride tako k Mobitelu kot SiMobilu so največje do sedaj. Poglejmo zakaj ...

Tale zapis je star že slabo leto, za sveže informacije v zvezi z iPhone-om v Sloveniji si preberite članek, objavljen 20. 5. 2011: iPhone bo kmalu na voljo pri SiMobilu!

<star članek spodaj>

SiMobil se trudi, ata Vodafone UK pa ima iPhone 4

Dejstvo, da so si pri SiMobilu želeli pripeljati iPhone v Slovenijo že s prejšnjimi verzijami pametnjakoviča iz Californije vsekakor obstaja. Pisalo se je, tvitalo, pa nič. Ga lahko sedaj, ko ga je dobil "ata" Vodafone UK, pričakujemo tudi v Sloveniji?

Mobitel se pripravlja: microSIM in Mobilna TV za iPhone-u

Po spletu, Twitterju, Facebooku se že govori, da je tudi Mobitel v igri za iPhone 4, odziv na komentar na mobitelovem blogu Tehnik je prav zanimiv, pravijo da se "na polno trudijo".

Trenutno nimamo nobenega podatka, kdaj/ce bo iphone v ponudbi.
Se pa na polno trudimo :)

-- Jure Teodorovič v komentarjih zapisa iPhone 4 in prve težave po izidu @ Mobitel Tehnik

Še en kazalec, da bo Mobitel mogoče začel s prodajo iPhone 4 v Sloveniji je ta, da je Mobilna TV od 10. junija naprej dosegljiva tudi za iPhonete. Ampak to so vse neuradne špekulacije, ... uradno stvari niso tako rožnate (ali pač)?!

Kaj pravijo na Mobitelu, SiMobilu in Tušmobilu?

Ker smo bili na ŽVPL-u res firbčni, če to drži smo vprašali PR službo tako Mobitela kot SiMobila (ter še Tušmoblia za povrh). Prvi so se odzvali pri Mobitelu, SiMobil je sledil čez kakšno uro, čez dobri dve uri pa od Tušmobila. Pa poglejmo odgovore!

Odgovor Mobitela - odločitev odvisna od proizvajalca

Pri Mobitelu nas prodaja mobilnika Apple iPhone zanima, odločitev o vstopu na trg pa je odvisna tudi od proizvajalca. O vseh novostih v naši ponudbi uporabnike pravočasno obvestimo, enako bomo storili tudi v primeru morebitne umestitve aparata iPhone v našo ponudbo.

Storitev Mobilna TV je prilagojena delovanja na mobilnikih iPhone, prav tako smo prvi v Sloveniji zagotovili microSIM kartice. Pri tem gre za spoštovanje dejstva, da del naših uporabnikov uporablja izdelke Applea in je smotrno, da jim kot njihov izbran operater skušamo zagotoviti storitve, ki delujejo na njihovih aparatih, četudi ti niso bili kupljeni v naši ponudbi.

-- Simon Šketa, vodja Službe za odnose z javnostmi, Mobitel

Odgovor Simobila - prizadevajo si za vključitev iPhona

Vse kar zaenkrat lahko povemo je, da si prizadevamo za vključitev iPhona v našo ponudbo. V prvih dneh julija bomo uporabnikom zagotovili tudi kartice microSIM, ki so potrebne za uporabo iPada in novega modela iPhone 4. Uporabnikom naprednih telefonov in tabličnih računalnikov priporočamo izbiro opcij Mobilni internet z vključenimi količinami prenosa podatkov.

-- Jure Bohinc, Korporativno komuniciranje, Simobil

Odgovor Tušmobila - vložili vse moči, da uporabnikom ponudijo iPhone 4

Pri mobilnih aparatih, kot je iPhone, je ključna angažiranost operaterja in njegova prodornost na mednarodnem nabavnem trgu. Pri Tušmobilu smo ponosni, da smo uspeli na slovenski trg prvi pripeljati iPhone, tako prvi model kot 3GS. Vsekakor bomo vse svoje moči vložili tudi v to, da našim uporabnikom ponudimo iPhone 4.

-- Odnosi z javnostmi Tušmobila

Bo iPhone res prišel v Slovenijo?

Uradno niti Mobitel niti SiMobil niti Tušmobil niso potrdili (a tudi ne zanikali) prihoda iPhona, kot smo izvedeli od predstavnikov Mobitela, je odločitev odvisna od proizvajalca, glede na to da se vsi večji operaterji trudijo, da bi Apple iPhone 4 pripeljali tudi v Slovenijo, mogoče tokrat vsaj enemu uspe, najbolje za uporabnike bi bilo, da bi iPhone seveda dobila vsi. Komaj čakam jesen in držim pesti, da vsaj nekomu uspe.

Vsekakor je pohvalno da tako SiMobil kot Mobitel mislita na uporabnike Appleovih naprav in so se spomnili na kartice microSIM (pri Mobitelu že, pri SiMobilu kmalu), da jih ne bo treba rezati kot Jonas.

Kaj pa vi mislite

Komu mislite, da bo uspelo pripeljati iPhone v Slovenijo? Mobitelu, SiMobilu, Tušmobilu? Delite mnenja o (morebitnem) prihodu iPhona v Slovenijo z nami v komentarjih!

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

iPhone 4 v Sloveniji predvidoma jeseni?! - thumbnail

iPhone 4 v Sloveniji predvidoma jeseni?!