.. / / / 22.06.1998

Mr-Z o fuzbalu

Fuzbal, nogomet, žogobrc,... samo nekaj izmed mnogih besed, ki označujejo eno in isto stvar: enajst ljudi na vsaki strani igrišča, ki preganjajo okroglo napihnjeno, s šesterokotniki poslikano stvar, katero potem, ko jo končno dohitijo, panično brcnejo stran, no ja v gol (pravokotno oblikovana stvar na koncu igrišča), če je le to mogoče. Seveda se nasprotna enajsterica obupno trudi to preprečiti?

Kakorkoli, o tej zadevi bo ta mesec slišati ogromno. Zakaj, se sprašujejo seveda le tisti, ki so ravnokar prišli na ta mali modri planet: začenja se svetovno prvenstvo v nogometu. To je posebno razveselilo vse fanatične oboževalce te igre po celem svetu, malo manj pa so navdušene pripadnice ženskega spola, ker se jim sodeč po anketah narejenih v Francji in Angliji, obeta dokaj sušno spolno obdobje, še posebej, ko bo napočil čas za drugo kolo tega prvenstva.

Torej, nasvet za vse žurerje. Imate dve možnosti: lahko se pridružite vsej tej noriji okoli fuzbala, pokličete še par kolegov, nabavite primerne količine piva in se predate športnim in še kakšnim užtikom. Lahko pa se odločite zabavati vse tiste deklice, žene oz. vse tiste pripadnice lepšega spola, ki so zaradi prvenstva ostale brez moških.

Dodatek kolega Davorina Pavlice

Žurerkam pa samo to: ta mesec je idealen za kakršnekoli izlete v mesto, ko vas dedec ne bo vprašal kam, zakaj, kako in s kom greste zvečer. Preprosto preklopite na drugi kanal nacionalke, naložite pivo v hladilnik, čips postavite na pult in odidite. Ko boste skrokane prihajale domov, ne bo tistih vprašanj: kje, zakaj, kako, s kom, slišali boste le zadovoljno smrčanje vašega nogometnega navdušenca.

Seveda bodo tisti, ki jih preganjanje po travi za poslikano okroglo stvarjo ne gane preveč, ganjeni od več kot očitnega porasta obiska lepšega spola. Tako se bo tudi njim nogometno prvenstvo zagotovo vtisnilo v spomin. Govori pa se, da so se malce zakalkulirali organizatorji Jazz festivala, ker niso predvideli nogometnega prvenstva. Kot je bilo nekje že napisano: kdo bo koga, jazz žogo, ali žoga jazz? Jaz sem za jazz, kaj pa vi?

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Gledamo fuzbal - thumbnail

Gledamo fuzbal

Foto: Martin Modic