.. / / / 19.09.2003

Odprtje nove diskoteke Fun Factory

Nakupovalni center Leclerc je podnevi že tako in tako dovolj živahen, a kot kaže, sedaj tudi ponoči tam ne bo miru. V neposredni bližini te velike trgovine se je v četrtek, 18. septembra odprla nova diskoteka Fun Factory.

Za novinarje in ostale goste se je stvar odpla ob šestih, ostali so prišli na svoj račun ob devetih. Otvoritev je bila preblosta in tako toliko bolj lepo sprejeta: celotna ogranizacijska ekipa Fun Factory se je postavila na oder, se predstavila, majhen govor pa je imel tudi vrhovni šefe Michael Englert. Dotični gospod je svoje povedal kar po nemško, kar smo nekateri razumeli, ostali pa so ploskali takrat kot vsi in vse je bilo v najlepšem redu. Še povabilo k mizam, polnim prigrizkov, in cela "uradna" stvar je bila opravljena. Prav take so nam všeč: brez govoričenj in kompliciranja. Kratko, hitro in preprosto. Prosto za nadaljno zabavo. Najprej pa malo raziskovat!

Zadeva je velika, zares velika. Po kvadraturi Fun Factoryu v Ljubljani ni para, zlahka pa konkurira celo Gavioliju. Velika večina prostora odpade seveda na plesišči, ki sta tu dva: eden bolj "metalski" z veliko bleščeče kovine in plastike, drugi pa posnema nek westernovski "saloon".

Plesišči se razlikujeta tudi po glasbi: v prvem se je vrtel techno, underground in podobna muzika, medtem ko so v drugem plesali na pop ali rock. Obe plesišči sta med seboj zvočno dobro izolirani, tako da ne prihaja do mešanja glasbe.

Oblikovalci diskoteke so uvedli občudovanja vredno stvar: posebno sobo, v kateri se glasba bolj potiho vrti in ki je namenjena mirnemu klepetu ali počitku po (pre)napornem žuranju. Če si utrujen ali če se želiš pogovoriti z znancem, znanko, kolegom, kolegico ali kar nekom, ti ni treba več utrujati glasilk in se dreti na ušesa. Pa vsaj kulturno se lahko usedeš in si napolniš baterije, preden se podaš v nove avanture.

Prva stvar, ki pade obiskovalcu v oči, pa se notranja ureditev prostorov. Kdorkoli je že načrtoval notranjost Fun Factorya, je opravil mojstrsko delo. Obe plesišči in "mirna soba" so namreč izredno lepo porisani in opremljeni. Slike palm, sonca, božanstva Šive (lahko je tudi Kali, nimam ravno doktorata iz indijske mitologije), pa skulpture indijancev, violin, oznak "wanted dead or alive" ... lahko bi še dolgo našteval. Detaljov je ogromno mnogo, lepo poudarijo vzdušje, zanje pa so verjetno porabili kup denarja.

Na otvoritvi se je pojavilo veliko ljudi, tako da sta bili obe plesišči od desetih pa do trih zjutraj kar zapolnjeni. Prišla so sta tudi Charlie Chaplin z ženo in Mr. Bean, kakih drugih znanih obrazov pa nismo videli. Chaplina in Beana sta oba igralca naštudirala do popolnosti. Obleka, mimika ... vse je bilo kakor izrezano. Obe karikaturi sta se smukali med ljudmi ter z grimasami in raznimi triki (pletenje krone iz balonov, Bean dance...) navduševali ljudi. Še en plus za organizacijo.

OK, tole je bila ena boljših otvoritev, pa tudi diskoteka je ena najlepših doslej. Za nekaj časa se ji ni treba bati upada prometa. Za naprej pa... živi bili, pa videli.

Tekst in foto (več fotk v fotoreportaži z otvoritve)

Gregor Logar - avatar

Gregor Logar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 19.09.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 33 člankov.

Na plesiscu - thumbnail

Na plesiscu