.. / / / 22.06.1998

Poletje v mestu

Temperature nevzdržno rastejo. Zemlja je na poti po svoji orbiti vse bližje Soncu. Šolska vrata se zapirajo, popravci in matura bodo kmalu mimo, izpitni roki roki bodo šli na počitnice in čas bo za en sam velik poletni žur. Tistim ki pa se po čudnem naklučju ne bodo odpravili na morje posvečam naslednje vrstice...

Poletje v mestu dopušča žurerjem neslutene možnosti zabave, saj so vsi žurerji povečini "free". Poleti se dogaja vse odprti koncerti, žuri, pikniki, domače zabave, klasični obiski diskotek/klubov, pa se nemalokrat zavlečejo do ranih jutranjih ur, ali pa se popestrijo s sprehodi v (okoliške) gozdove.

Starci spakirajo kufre in oddrvijo na morje, žurer/ka pa ostane v mestu, da zaliva rože in se "uči" za karkoli pač se že zmisli. Več kot idealen termin za pravo pravcato 10 do 14 ali več dnevno serijo žurov. Treba je samo zbrat? organizacijski team in določiti sekretarje za tri ključne resorje:

Pivsko nabavni resor je zadolžen za nabavo opojnih substanc in hranilnih snovi za žurerje. V njegovi prisotnosti je tudi zbiranje prispevko, donacij, sponzorskih sredstev in ostalih materialnih dobrin (flaša viskija od fotra, liker od mame, šnopc od dedka,...).

Družabno zabavni resor je zadolžen za pridobivanje informacij o tem, kdo je v tem času še vedno v mestu, izdajanje vabil za vse interesente/ke in za širše informiranje javnosti ("ej, bejbe, jest pa vem za en žur, a greš z mano?"). Povdariti je treba, da mora biti specializiran/a za iskanje članic lepšega spola (saj teh skoraj nikoli ni premalo), obvladat pa mora tudi vse prepričevalne tehnike (zakaj je naš žur tko kul). Najboljši se za vsak žur izmislijo drugo, vabljivo ime in tako vabijo vse povprek?

Redarsko pospravljalni resor je razdeljen na redarski in pospravljalni sektor. Prvi je sestavljen iz pomiritvenega in represivnega kadra, od katerih prvi nepridiprave umirja, ko pa so le ti preveč nadležni (drugi ali tretji rang Party intrudersev), pa jih umiri represivni kader. Pospravljalni sektor v bistvu sploh ni stalen, ampak se iz dneva v dan spreminja (odvisno od psihofizičnih sposobnosti prisotnih).

Če ste se organizirali, potem je uspeh žura zagotovljen, ni pa izključeno da se vam dober žur ne dogodi kar ponesreči. V bistvu je takih največ, prav vsi pa so koristni ker "vplivajo na zbliževanje medsebojnih in drugačnih (spolnih, pivskih,?) odnosov".

Seveda pa je to samo vrh ledene gore. Poleti se lahko z družbico odpravite ven, na kakšno klopco ob Ljubljanici, s seboj vzamete kitaro in se spotoma ustavite še v trgovini, kjer kupite ustrezne množine tekočine (brez ali alkoholne), se poč?te na klopco in začnete. Videz, da se nevzdržno zabavate bo privabil full folka, tagobčen med vami pa naj le vrti jezik, da privabi še kakšen ducat seksi bejbik.

Ponuja se vam možnost piknikiranja, najbolj pripopročljivi placi so ob kakšni vodi (jezeru, reki, potoku), tako da lahko pijačo hladite kar v vodi. Za piknik nabavite željene količine pijače in pa enormne količine mase za čevapčiče, pleskavice, hrenovke, klobase, in ostale pritikline, da se boste lahko mastili pozno v noč. Pa nikar se ne sekirajte zaradi kalorij, saj se bodo zagotovo izničile ob gozdnem občevanju s prijazno prijateljico.

Koncertov je v teh poletnih dneh kot toče, baje se bo dogajalo vsak vikend na bazenu Vevče, Orto bar nas ne bo zapustil, upajmo pa da se bo tudi v Hound dogu kaj dogajalo. Baje pride začetek julija v Križanke najbolj seksi saksofonistka Candy Dulfer, s super dobrim spremljevalnim bendom Funky stuff. Pa Kelly family bodo spet zabaval mladež na centralnem stadionu, pa še enormno število raznoraznih festivalov, ki se bodo dogajali v bližnji ali pa malo manj bližnji okolici Ljubljane?

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Poletje v mestu pomeni žur - thumbnail

Poletje v mestu pomeni žur

Foto: Davorin Pavlica