.. / / / 20.07.2001

Poletna Ljubljana na CNN

Slavna ameriška informativna televizijska postaja CNN je bila v vročih julijskih dneh spet v našem glavnem mestu. Figurativno in tudi ne le figurativno! V njihovi stalni turistično-predstavitveni oddaji Hotspots, natančneje krajši rubriki imenovani City Guide, bo ob koncu avgusta nastopila Ljubljana. In z njo naš voditelj in moderator, igralec in znan televizijski obraz Aljoša Rebolj, ki bo svetovno javnost v angleščini in v svojem značilnem dinamičnem slogu seznanil z zgodovino, arhitekturo, mestnim utripom in tudi kulinaričnimi posebnostmi, na katere naj bodo obiskovalci naše prestolnice iz vseh koncev sveta še posebej pozorni.

Zanimivo je tudi to, da je snemalno moštvo CNN-a tokrat vključevalo le enega samega moža, Angleža Mata Callaghana, režiserja, snemalca in scenarista, ki je, ne le zaradi veščin in spretnosti, pač pa tudi po značaju zelo podoben prav našemu Aljoši. Dva moža v akciji, za njima pa Zavod za turistično promocijo Ljubljane, ki je poskrbelo, da so bili pogoji za snemanje in tudi deli vsebine, ki jih bo Mat prenesel na program CNN, odlični.

Mat je ob tem dodal: "Snemalna ekipa v eni osebi - nič posebej nenavadnega, če upoštevaš, da je potrebno za takšen televizijski žanr resnično začutiti utrip mesta in se ... kot najpomembješe - tudi spoprijateljiti z voditeljem. Aljoša je izjemen in tako bi lahko ustvarjala še kje drugje in le le v vašem glavnem mestu."

Aljoša Rebolj prav tako ni skrival navdušenja nad Matovo prilagodljivostjo in hitrimi reakcijami ter vsesplošnim obvladovanjem položaja. Zato dodaja: "Priprave so potekale bliskovito hitro in za mano je čudovita izkušnja." Ljubljana in njena televizijska razglednica sta (bila) v dobrih rokah in bosta zagotovo prepričala milijonsko občinstvo.

(Po napovedih bo štorija v CNN-ovem etru zadnji vikend v avgustu, natanče ure in ostalo pa še pridejo ... z ŽVPL-om boste obveščeni prvi!)

Matjaž Ambrožič - avatar

Matjaž Ambrožič

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 07.05.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 63 člankov.

Aljoša in Ljubljana - thumbnail

Aljoša in Ljubljana