.. / / / 29.09.2000

Prenovljena Slowwwenia.com

Internetni imenik Slowwwenia.com je v teh dneh dobil novo podobo in nove vsebine. Obsežni bazi naslovov slovenskih spletnih strani, pošiljanju SMS sporočil, elektronskim voščilnicam, dnevnemu stripu, priljubljeni mini anketi in drugim spletnim storitvam so se pridružili novi servisi v novi podobi.

Slowwwenia.com tako zdaj ponuja spletno dražbo, dnevne novice iz Slovenije in sveta, nov algoritem iskanja po imeniku, rubriko grafiti, uporabnikom mobilnikov pa je na voljo tudi WAP portal. V podjetju Nova Vizija d.o.o. iz Celja, ki je upravljalec in lastnik imenika, napovedujejo še nekaj novih servisov, ki jih bodo uvajali postopoma, v skladu s potrebami in zahtevami uporabnikov ter gibanji novih trendov na področju internetnih tehnologij. Imenik je dostopen na naslovu www.slowwwenia.com.

Med bistvene novosti na Slowwwenia.com sodi nov iskalni algoritem, ki omogoča enostavnejše in natančnejše iskanje. Tako je zdaj v bazi z več kot dvajset tisoč urejenimi zapisi moč iskati po enostavno določljivih kriterijih, napredni uporabniki pa lahko parametre iskanja določajo neposredno s pomočjo logičnih operatorjev.

Prav tako pomembna novost so dnevne novice, ki jih Slowwwenia.com objavlja v sodelovanju s Slovensko tiskovno agencijo. Poleg njih lahko uporabniki imenika v realnem času spremljajo stanje na slovenskih cestah in zadnje vremenske napovedi ter podatke o vremenu. Na Slowwwenia.com bodo k obstoječim virom informacij konstantno dodajali nove vire.

Uporabniki Slowwwenia.com zdaj lahko tudi sodelujejo v e-dražbi (www.e-drazba.com), kjer lahko kupujejo ali prodajajo predmete in storitve. Filozofija, ki stoji za spletnimi dražbami, je zelo preprosta: "Kar ne potrebujem več, bo morda prišlo prav nekomu drugemu." Spletne dražbe so v svetu že povsem uveljavljene in množično obiskane. Na njih je moč najti vse, od npr. starih razglednic do luksuznih jaht. Bliskovit razvoj so omogočile prav nove spletne tehnologije, ki so približale dražbe širokim množicam uporabnikov. Ta storitev je pri naš še relativno nova, saj so nam tudi klasične dražbe dokaj tuje, v Novi Viziji pa upajo, da bodo s tem servisom pripomogli k razvoju tovrstnega trgovanja tudi v Sloveniji.

Na WAP portalu (slowwwap.com) lahko lastniki mobilnikov brskajo in iščejo po imeniku, pošiljajo elektronsko pošto, kmalu pa bodo na voljo še druge storitve. WAP portal si lahko obiskovalci seveda ogledajo tudi preko svojih brskalnikov.

Slowwwenia.com je eden izmed največjih in najbolj obiskanih slovenskih spletnih imenikov, ki je v spletu prisoten od leta 1998. Dnevno beleži po 15.000 uporabniških sej, mesečno ga obišče okrog 85.000 uporabnikov. Stran zabeleži vsak mesec več kot sedem milijonov zadetkov in dva milijona vpogledov. Med konicami je na strežniku hkrati od 400 do 700 uporabnikov. Tedensko mini anketo izpolni tudi po 4.500 uporabnikov in več.

Na Slowwwenia.com obljubljajo, da bodo v bližnji prihodnosti dodali še nove servise in storitve. Katere, naj za enkrat ostane še skrivnost, dodajajo ob koncu.

Za Slowwwenia.com

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.